Το απόλυτο δώρο για τους εραστές της σοκολάτας - Τα 10 καλύτερα μαγαζιά με σοκολατάκια στην Αθήνα | 0 bovary.gr
Το απόλυτο δώρο για τους εραστές της σοκολάτας - Τα 10 καλύτερα μαγαζιά με σοκολατάκια στην Αθήνα | 0 bovary.gr
ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ CHOCOLOVERS

Το απόλυτο δώρο για τους εραστές της σοκολάτας - Τα 10 καλύτερα μαγαζιά με σοκολατάκια στην Αθήνα


Σοκολάτα. Και μόνο στο άκουσμα της, όσοι την αγαπούν, κάνουν αμέσως εικόνες στο μυαλό τους. Σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα λευκή, σοκολάτα bitter, με γεύσεις διαφορετικές για όλα τα γούστα.

Στην Αθήνα μπορείς να βρεις τα σωστά μέρη αν θέλεις να απολαύσεις σοκολάτα καλής ποιότητας. Σοκολατάκια που μπαίνουν σε κουτιά και είναι τόσο όμορφα που θες πριν τα φας να τα χαζεύεις. Η σοκολάτα μας κάνει να νιώθουμε μικρά παιδιά, είναι η αμαρτιά που πάντα θα έχει δικαιολογία!

Ακολουθούν μαγαζιά που ξέρουν να μας γαργαλάνε τον ουρανίσκο με τα σοκολατάκια τους (και όχι μόνο!).

1) Αριστοκρατικόν: Εγγύηση στη γεύση. 1928 και το Αριστοκρατικόν κάνει το ντεμπούτο και αποκτά σιγά σιγά το κοινό του. Πιστό στην παράδοση της αυθεντικής σοκολάτας που παρασκευάζεται από αγνά υλικά. Σοκολάτες σε ποικιλία με αυθεντική γεύση που θα σας ξετρελάνει.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

2) Le Votre Piree: Η γεύση, εδώ, πιάνει λιμάνι. Ενα ζαχαροπλαστείο που έχει παράδοση στη γεύση και ξέρει να σε κερδίζει. Με γεύσεις σε ποικιλία: σοκολατάκια με κρασί, με μπαχαρικά, με τυριά, με τριαντάφυλλο, με λαίμ, με μέλι.

Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό για την ημέρα! Το κατάστημα βρίσκεται Κουντουριώτου 166 στον Πειραιά.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

3) Aνδριάς

Το ζαχαροπλαστείο «Ανδριάς» είναι ονομαστό για το προφιτερόλ του -από το 1972-, ωστόσο ξεχωρίζουν και τα σοκολατάκια του.

Το ζαχαροπλαστείο με αγνά υλικά έχει δημιουργήσει μια πλούσια ποικιλία με ιδιαίτερες και ξεχωριστές γεύσεις.

Το κατάστημα βρίσκεται Λεωφ. Καποδιστρίου 92 στη Φιλοθέη.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

4) Αφοί Ασημακόπουλοι

Ενα από τα ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας με παράδοση που χάνεται στα βάθη του χρόνου. Δημήτρης και Θανάσης Ασημακόπουλος ενώνουν τις δυνάμεις τους περίπου το 1915 και οι γεύσεις πέρα από εκλεκτή ποιότητα, έχουν και μεγάλη ποικιλία. Σοκολατάκια εκλεκτά, πάστες όλων των ειδών, τρούφες, προφιτερόλ, εκλέρ και πολλά άλλα. Το κατάστημα βρίσκεται Χαριλάου Τρικούπη 82.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

5) Dark Side of Chocolate

Το ισόγειο μιας πολυκατοικίας του 1930 στο κέντρο της Αθήνας γίνεται ένα ζεστό στέκι για όσους θέλουν να απολαύσουν χειροποίητα αριστουργήματα από σοκολάτα. Μάλιστα, αξιζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιείται μια ειδική σπάνια ποικιλία σοκολάτας που έρχεται από μια μικρή φυτεία στο Περού. Σοκολατάκια που περιέχουν βασιλικό, μπαχάρι, ξύσμα από λαίμ, τσίλι ή ροζ πιπέρι και δεντρολίβανο. Ροφήματα που υπόσχονται μια ξεχωριστή εμπειρία για τον ουρανίσκο.

Σόλωνος 49, Αθήνα

Πηγή φωτογραφίας:Facebook

6) Le Chocolat: Εδώ θα βρείτε όχι μόνο μεγάλη ποικιλία στη γεύση αλλά και στα σχέδια. Παιχνιδιάρικα, ιδιαίτερα, ρομαντικά. Εξαιρετικής ποιότητας σοκολατάκια για όλα τα γούστα. Θα ερωτευτείτε την βιτρίνα του που πάντα- ανάλογα με την περίσταση- είναι υπέροχα διακοσμημένη.

Βουλής 14 και Καραγιώργη Σερβίας

Πηγή φωτογραφίας:Facebook

 

7) Max perry: Ωδή στη σοκολάτα. Ζαχαροπλαστεία Max Perry θα βρείτε σε πολλές γωνιές της Aθήνας. Eχουν αποκτήσει φανατικούς φίλους που... εθιστικά την προτιμούν για την ποικιλία των γεύσεών της. Εχοντας δημιουργήσει σταθερή σχέση με τους πελάτες του το Max Perry συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του. Εκλεκτή ποιότητα.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

8) Μητροπολιτικόν: Το κατάστημα βρίσκεται Βουλής 39 στο Σύνταγμα. Ενα από τα ζαχαροπλαστεία με παράδοση στη γεύση που ξεχωρίζει για την σοκολάτα του.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

9) Λεωνίδας:

Τα σοκολατάκια «Λεωνίδας» έχουν παράδοση στη γεύση. Το κατάστημά του – στην καρδιά της Αθήνας- βρίσκεται Καραγιώργη Σερβίας 7 έχει πιστούς φίλους που επιλέγουν τις βραβευμένες σοκολάτες ειδικά για μια ημέρα σαν την αυριανή. Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα βρείτε πραλίνες, σοκολατάκια και σοκολάτες σε μεταλλικά κουτιά, σοκολάτακια ακόμα και σε... μπιζουτέριες!

Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock

10) Fresh

Στα ζαχαροπλαστεία Fresh, η σοκολάτα περνάει σε άλλο... επίπεδο. Fresh μπορείτε να βρείτε σε πολλές γωνιές της Αθήνας και η ποικιλία είναι μεγάλη. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικές από τις γεύσεις. Βitter σοκολάτα με αμυγδάλο, με γέμιση φρούτων (βατόμουρο, μάνγκο, passion fruit, μέντα), με bitter ganache και ανθό αλατιού, με καραμελωμένο φουντούκι,με γέμιση biter ganache, φέτα πορτοκάλι βουτηγμένη σε bitter σοκολάτα, κεράσι βουτηγμένο σε bitter σοκολάτα, bitter σοκολάτα 0% ζάχαρη με αμύγδαλο, σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλο, με φουντούκι, με γέμιση καραμέλα, γάλακτος 0% ζάχαρη με αμύγδαλο, τρούφες με επικάλυψη κακάο και γέμιση πραλίνα, bitter ή καραμέλα, δαμάσκηνα βουτηγμένα σε cacao, λευκής σοκολάτας με καραμελωμένο φυστίκι αιγίνης. Και ο κατάλογος συνεχίζεται...

Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock