Αυτή είναι η καφετιέρα του «μέλλοντος» | 0 bovary.gr
Αυτή είναι η καφετιέρα του «μέλλοντος» | 0 bovary.gr
GINA

Αυτή είναι η καφετιέρα του «μέλλοντος»


Ξυπνάς, πλένεις το πρόσωπό σου και με το που ανοίξεις τα μάτια σου ψάχνεις την καφετιέρα και το φλιτζάνι για να φτιάξεις καφέ.

Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσε να φτιάξεις καφέ από το... κινητό σου;

Η ομάδα Goat Story παρουσίασε την «έξυπνη» καφετέρια GINA, η οποία συνδυάζει την κλασική τεχνική του καβουρδίσματος του καφέ με την υψηλή τεχνολογία και όλα αυτά τα έχει μία συσκευή.


Ουσιαστικά, λοιπόν, μπορείς να κατεβάσεις το σχετικό application στο κινητό σου, μέσα από το οποίο ρυθμίζεις την λειτουργία που θέλεις να κάνει η συσκευή.


Στην συσκευή μπορείς να καβουρδίσεις τον καφέ, να ζεστάνεις το νερό και μετά να προσθέσεις σε ένα φίλτρο τον καρβουδισμένο καφέ μαζί με το νερό, κάνοντας έτσι την κλασική διαδικασία που γίνεται στην καφετιέρα από την αρχή.


Μέσω του application, το οποίο συνδέεται με Bluetooth με την συσκευή μπορείς να βλέπεις στην οθόνη του smartphone σου την ποσότητα που χρειάζεται στο καθετί και να ρυθμίζεις εσύ μέσω της ειδικής βαλβίδας τον τρόπο με τον οποίος προτιμάς να καβουρδιστεί ο καφές.



Επίσης, όπως γίνεται και με τις περισσότερες εφαρμογές, μπορείς να μοιραστείς με τους διαδικτυακούς σου φίλους την κούπα με τον καφέ που έφτιαξες ή βιντεάκι που να δείχνει την διαδικασία.


Ένα ακόμη πρωτοποριακό χαρακτηριστικό που έχει η συσκευή είναι πως ακόμη και αυτός που δεν έχει ιδέα για πώς να φτιάξει καφέ ή να καβουρδίσει τους κόκκους, μέσω της εφαρμογής στο κινητό του μπορεί να μάθει ακριβώς τι πρέπει να κάνει, καθώς στο κινητό του βλέπει βήμα- βήμα την διαδικασία.


Η συσκευή κοστίζει 170 ευρώ και θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2017. Σίγουρα θα έχει μεγάλη ζήτηση!