Ξεμείνατε στην Αθήνα; 7 μαγαζιά ιδανικά για ψαρομεζέδες και ουζάκι την Καθαρά Δευτέρα | 0 bovary.gr
Ξεμείνατε στην Αθήνα; 7 μαγαζιά ιδανικά για ψαρομεζέδες και ουζάκι την Καθαρά Δευτέρα | 0 bovary.gr
ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2017

Ξεμείνατε στην Αθήνα; 7 μαγαζιά ιδανικά για ψαρομεζέδες και ουζάκι την Καθαρά Δευτέρα


Ξεμείνατε στην Αθήνα το τριήμερο αλλά δεν έχετε καμία διάθεση να κλειστείτε σπίτι την Καθαρά Δευτέρα.

Και τώρα ψάχνετε τι θα κάνετε, πού θα ήταν ιδανικά να πηγαίνατε για φαγητό μετά το (αν το επιτρέψει ο καιρός) πέταγμα του χαρταετού. 

Κάπου όμορφα, για τους απαραίτητους σαρακοστιανούς μεζέδες, θαλασσινά,ταραμοσαλάτα, λαγάνα και χαλβά, όπως επιτάσσει το έθιμο. 

Το bovary.gr εντόπισε επτά προτάσεις, από τα νότια και τα βόρεια προάστια της Αθήνας ως το Πέραμα, ιδανικά για το αυριανό μεσημεριανό τραπέζι. 

Λάμπρος Restaurant, Βουλιαγμένη

Το καλό ψάρι θέλει αγνάντεμα! Το εστιατόριο Λάμπρος κτίστηκε το 1889 στη Βουλιαγμένη και έκτοτε έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για φαγητό δίπλα στη θάλασσα. Βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που προσφέρει θέα στον Σαρωνικό. Ο Λάμπρος σας προσκαλεί να γευτείτε υψηλής ποιότητας πιάτα θαλασσινών και φρέσκα ψάρια.

Λεωφόρος Ποσειδώνος 20, Βουλιαγμένη, τηλ: 210-8960144

 

 

 

  • Σαρδελάκι, Γλυφάδα

Η Καθαρά Δευτέρα στα νότια προάστια είναι Σαρδελάκι, εκεί όπου όσοι το επισκέπτονται τρώνε σαν να μην υπάρχει αύριο. Το ψαρο-μεζεδοπωλείο που συνδυάζει το τρίπτυχο εξαιρετική ποιότητα, μεγάλες μερίδες και value for money τιμή. Απλό, μοντέρνο και κόζι ντεκόρ.

Πανδώρας 16, Γλυφάδα, τηλ: 210- 4021195.

 

  • Ιώδιο, Παλαιό Φάληρο

Απλός, λιτός, κομψός και φιλόξενος χώρος με απαλό φωτισμό, αποχρώσεις της ώχρας και του βεραμάν, ξύλο και γυαλί, τραπέζια στρωμένα με εκρού τραπεζομάντηλα, γλυκιά διακριτική μουσική. Στο Ιώδιο θα γευτείτε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τις ελληνικές θάλασσες που συνδυάζονται με επιλεγμένα τοπικά προϊόντα και εκλεκτά υλικά από άλλες χώρες.

Αχιλλέως 119Β, Παλαιό Φάληρο, Αθήνα, τηλ: 210- 9884258

 

 

  • Ρακί Μεζέ, Καλλιθέα

Οι εμπνευσμένοι θαλασσο-μεζέδες του καταλόγου αλλά & το απεριόριστο μενού της παρέας με ρακί ή κρασί έκαναν το Ρακί Μεζέ αγαπημένο στέκι των καλοφαγάδων. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε μια ποικιλία πιάτων, ανάμεσα στα οποία θα βρείτε ντολμαδάκια θαλασσινών, χταπόδι στιφάδο, καλαμάρι μαρινάτο, γαρίδες με τη σέσουλα, κριθαρότο με καβούρι για να γιορτάσετε την Καθαρά Δευτέρα.

Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 334, Καλλιθέα, 210- 9429027.

  • Δουράμπεης Oyster, Νέο Ψυχικό

Πίνες, φούσκες, πετροσωλήνες είναι ένα παράδειγμα μόνο των προτάσεων που συμπληρώνουν τα θαλασσινά και το φρέσκο ψάρι. Κομψό και φωτεινό θαλασσινό εστιατόριο που τιμά την ιστορία του ονόματος και βασίζεται στην ποιότητα της πρώτης ύλης.

Αδριανείου 37, Νέο Ψυχικό, τηλ: 210-6710100

 

 

  • Το Ψαροκόκαλο, Κερατσίνι

Η γευστικότερη ψαροταβέρνα σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της περιοχής, την οποία επισκέπτονται λάτρεις του άριστου φαγητού από όλη την Αττική, επώνυμοι και μη. Το Ψαροκόκκαλο σερβίρει τον αφρό των ψαριών στο πιάτο σας!

Βίκτωρος Ουγκώ 10 & Τσακάλωφ, Αμφιάλη, Κερατσίνι, τηλ: 210- 4323010.

 

  • Λαγουδέρα, Πέραμα

Κάποιοι επισκέπτονται τη Λαγουδέρα για πρώτη φορά γιατί απλά έχουν ακούσει τα καλύτερα κι άλλοι αποτελούν το σταθερό της κοινό, γιατί την έχουν αγαπήσει. Μια απλή, παραδοσιακή και φιλόξενη ταβέρνα στο πέραμα που προσφέρει φρέσκα όστρακα, ωμά, με το λεμονάκι τους  ή αχνιστά, μπακαλιάρο, καλαμάρι ψητό γεμιστό, χταποδάκι όλων των ειδών και πολλά πολλά άλλα.

Λεωφ. Δημοκρατίας 33, Πέραμα, τηλ.: 210-4414154.