Στήθος κοτόπουλου. Το πιο diet κομμάτι του κοτόπουλου, πανεύκολο στην ετοιμασία και άκρως υγιεινό. Εξίσου, όμως, άνοστο. Πολύ άνοστο.
Αν μάλιστα δεν είναι και η μέρα σου είναι πιθανό εκτός από άνοστο να γίνει και σαν... πέτρα (στο ψήσιμο) και απλά να μην τρώγεται.
Σε κάθε περίπτωση, είτε πετυχημένα ψημένο είτε όχι, το στήθος κοτόπουλου σαν φαγητό εύκολα το βαριέσαι. Σε κουράζει, σε μπουχτίζει, δεν θέλεις να φας άλλο.
Επειδή, όμως, αποτελεί ένα πραγματικά αγαπημένο φαγητό, ποια είναι τα μυστικά εκείνα που θα το έκαναν τουλάχιστον καλοψημένο; Ζουμερό και όχι στεγνό σαν λάστιχο;
Οι σεφ έχουν πάλι την απάντηση:
- Μην βγάζετε το δέρμα και το κόκαλο
Ναι είναι στήθος κοτόπουλου και δεν θέλετε ούτε το λίπος, ούτε το κόκαλο. Τι σας πειράζει, όμως, να τα ψήσετε μαζί με το κρέας; Ετσι και αλλιώς δεν θα τα φάτε. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο θα τα αφαιρέσετε και θα τα πετάξετε. Ωστόσο, το κοτόπουλό σας θα έχει πάρει και γεύση και θα είναι και πολύ πιο ζουμερό. Και αυτό γιατί το δέρμα προστατεύει το κρέας και συγκρατούνται στο εσωτερικό του τα υγρά. Με το δέρμα και το κόκαλο, έχετε περισσότερες πιθανότητες να φάτε ζουμερό κοτόπουλο.
Στην περίπτωση, πάλι, που βγάλετε το δέρμα και τα κόκαλα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σίγουρα το φιλέτο σας θα είναι στεγνό.