Shutterstock
Shutterstock
06|05|2017 13:27
SHARE
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΕΣ

Πώς θα κάνεις το κοκκινιστό μοσχάρι να λιώνει στο στόμα


Δεν είναι λίγες οι φορές που στον πάγκο του κρεοπωλείου αποφεύγουμε το μοσχαράκι επιλέγοντας άλλα είδη κρέατος που όταν μαγειρευτούν δεν θα μοιάζουν με τις σόλες των παπουτσιών μας.


Αν και λατρεύουμε το κοκκινιστό  μοσχάρι σε όλες τις εκδοχές του, δύσκολα πετυχαίνουμε το κρέας, που συνήθως βγαίνει σκληρό και μπορεί να μας καταστρέψει ολόκληρο το γεύμα. 

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να απολαμβάνουμε στο πιάτο μας τρυφερό και ζουμερό το μοσχαράκι;

Το μοσχάρι είναι ένα ιδιαίτερο κρέας και χρειάζεται μια ακόμη πιο ιδιαίτερη μεταχείριση. 

Αρχικά επιλέγουμε να βράσουμε το κρέας και όχι να το ψήσουμε, αφού το βράσιμο λιώνει τον συνδετικό ιστό του κρέατος και τον μετατρέπει σε ζελατίνα.

Έτσι το κρέας γίνεται αυτόματα πιο μαλακό. Για να πετύχουμε το απόλυτα ζουμερό και και τρυφερό βραστό μοσχάρι, το μυστικό είναι να το μαγειρέψουμε σε ζεστό νερό ώστε να μην χάσει τους χυμούς του.  Στο νερό που ήδη βράζει, οι πρωτεΐνες του κρέατος ζελατινοποιούνται και σχηματίζουν μια προστατευτική κρούστα. Η κρούστα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού εμποδίζει τη διαφυγή των χυμών του και το κρατάει μαλακό. 
Φροντίστε να χαμηλώσετε τη φωτιά και να το αφήσετε να βράσει για τουλάχιστον 2 με 2,5 ώρες. Το κοκκινιστό σας, θα το θυμούνται για χρόνια.