ΥΛΙΚΑ
200 γρ. σοκολάτα (κατά προτίμηση μαύρη)
2 ώριμα αβοκάντο
1 φλ. ζάχαρη
3 αυγά
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1/2 του φλ. σκόνη κακάο
1 γλ. αμύγδαλα χτυπημένα σε σκόνη
1/4 κ.γ. αλάτι
Φρούτα του δάσους για το γαρνίρισμα (αν έχετε, αν θέλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και στρώνουμε μια λαδόκολλα στη φόρμα κέικ την οποία θα χρησιμοποιήσουμε. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε τη ζύμη του κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε τα αβοκάντο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ (στη μικρή σκάλα) μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές και αφράτο μίγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας σιγά -σιγά τα αυγά και το απόσταγμα βανίλιας. Με λίγη παραπάνω προσοχή (και αγάπη) προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μίγμα, ανακατεύουμε και, στο τέλος, προσθέτουμε το κακάο, το αμύγδαλο και το αλάτι. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στη φόρμα και το ψήνουμε για 30 λεπτά (για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμο μπορούμε να κάνουμε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα-τη βυθίζουμε στο κέικ και αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο). Κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή να κρυώσει (γιατί τότε είναι πιο νόστιμο) και απολαμβάνουμε!