Γευστικό, περιζήτητο, αναντικατάστατο.
Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα βασικά τρόφιμα της μεσογειακής διατροφής και είναι συνδεδεμένο με την παράδοση και τη φύση.
Καταναλώνεται καθημερινά σε σαλάτες, σάλτσες και φαγητά. Οι ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό είναι πολύτιμες.
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες τις πολυφαινόλες και βιταμίνη Ε. Ολα τα στοιχεία του βοηθούν την υγεία και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και πιο συγκεκριμένα, του στομάχου και του καρδιαγγειακού συστήματος, αυξάνουν την «καλή» χοληστερόλη και μειώνουν την «κακή», προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση, προφυλάσσουν από άλλες παθήσεις, διευκολύνουν την πέψη, βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου και στο σωστό μεταβολισμό.