akispetretzikis.com
akispetretzikis.com
15|08|2017 13:00
SHARE
ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ

Γρήγορο παγωτό μπανάνας με 2 υλικά του Άκη Πετρετζίκη


Άλλοι μετράνε παγωτά. Άλλοι μετράνε θερμίδες. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε αυτό το παγωτό θα σας αφήσει ικανοποιημένη. 

Ένα φρούτο που μπορεί κανείς να βρει όλο το χρόνο, μπαίνει στην κατάψυξη σας και χαρίζει απολαυστικές και παγωμένες στιγμές. Μιλάμε για τη μπανάνα, το ιδανικό φρούτο για να μετατρέψετε σε παγωτό.

Πρόσφατα ξετρυπώσαμε την συνταγή για γρήγορο παγωτό μπανάνα από το σάιτ του σεφ Άκη Πετρετζίκη και σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Γιατί το δικό σας παγωτό μπορεί να είναι 100 φορές πιο νόστιμο από το τυποποιημένο και, αναμφίβολα, πολύ πιο ελαφρύ.  

Δε θέλει ιδιαίτερο κόπο. Θέλει όμως να βάλετε από την προηγούμενη ημέρα τις μπανάνες στην κατάψυξη ώστε να έχουν παγώσει όταν θα είστε έτοιμη να εκτελέσετε τη συνταγή.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε

4 ώριμες μπανάνες 
4 κ.σ. μέλι 
100 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Δημητριακά 
Ξηρούς καρπούς (κράνμπερις)
Φύλλα μέντας

Η προετοιμασία

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι. Τις βάζετε μέσα οριζόντια (να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη), σκεπάζετε με λαδόκολλα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όσες στρώσεις χρειαστεί. Κλείνουμε το ταψάκι με μια μεβράνη και τις αφήνετε στην κατάψυξη για 10 ώρες.

Η εκτέλεση

Ξεκολλάτε τις μπανάνες από τη λαδόκολλα και τις ρίχνετε στο μίξερ (το απλό ή το πολυμηχάνημα). Θυμηθείτε μόνο να είστε γρήγορη για να μην ξεπαγώσουν οι μπανάνες). Τις χτυπάτε (σε δόσεις αν έχετε μικρό μίξερ) μέχρι το σημείο που η υφή τους να μοιάζει με βρεγμένη άμμο-χαλίκι. Μόλις γίνουν μικρά κομματάκια προσθέτετε το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Τιπ! Σε αυτό το σημείο μπορείτε να βάλετε ό,τι μπαχαρικό σας αρέσει.

Το παγωτό σας είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες αποκτήσουν μια υφή σαν νόστιμη μαστιχωτή μάζα. Για έξτρα γεύση, μπορείτε να ψιλοκόψετε κουβερτούρα και να την ανακατέψετε με απαλές κινήσεις μέσα στο μίγμα της μπανάνας. 

Τώρα, αν θέλετε να το σερβίρετε με πιο εντυπωσιακό τρόπο, θα πάρετε ένα γυάλινο ποτήρι. Θα βάλετε μία στρώση δημητριακά, μερικές κουταλιές παγωτό και θα απογειώσετε σε εμφάνιση με ξηρούς καρπούς, κράνμπερις και φύλλα μέντας. Καλή απόλαυση! 

Θέλετε να δείτε την συνταγή με περισσότερες λεπτομέρειες; Κάντε κλικ στο βιντεάκι

 

 

*Αν δεν το καταναλώσετε όλο, το διατηρείτε στην κατάψυξη.