Θα σου κάνω μακαρόνια: Η pasteria που έκανε τα ζυμαρικά street food | 0 bovary.gr
Θα σου κάνω μακαρόνια: Η pasteria που έκανε τα ζυμαρικά street food | 0 bovary.gr
PASTERIA

Θα σου κάνω μακαρόνια: Η pasteria που έκανε τα ζυμαρικά street food


Ο street food παράδεισος του μακαρονά υπάρχει και βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικά και όμορφα σημεία της πόλης. 

Αν είστε φαν της βόλτας στη Διονυσίου Αρεοπαγείτου ή απλώς καταβαίνετε συχνά στο σταθμό Ακρόπολη, είναι πολύ πιθανό να έχετε δει περαστικούς να τσιμπάνε μακαρόνια από χάρτινα κουτιά όρθιοι, στο χέρι. Οι μακαρονάδες απολαμβάνονται πλέον και ως street food και ο λόγος ακούει στο όνομα Θα σου κάνω μακαρόνια. 

Το μικρό μαγαζί που βρίσκεται στην οδό Λεμπέση (κάθετη στη Μακρυγιάννη και δίπλα στο μετρό ακριβώς) που εμπνεύστηκε το όνομα του από τον στίχο ενός από ένα από τα πιο εμβληματικά ποπ ελληνικά τραγούδια (και μπράβο τους γι' αυτό) μετράει ένα χρόνο ζωής έχει μια από τις πιο λαχταριστές βιτρίνες και καταλόγους που έχουμε δει. Τα μεγάλα ταψιά τους είναι γεμάτα από κάθε είδος ζυμαρικού το οποίο μπαίνει στο χάρτινο κουτί και συνοδεύεται με υλικά της επιλογής σας.  

Κάπου εδώ θα αφήσω για λίγο τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα και θα σας μιλήσω ως λάτρης των ζυμαρικών. Ο άνθρωπος που δε βαριέται ποτέ να έχει μακαρόνια για μεσημεριανό, το ζητά το μακαρόνι του όποια ώρα της ημέρας κι αν είναι. Την ώρα που κάποιος λέει «ας φάω ένα τοστάκι να μου φύγει η πείνα», ο μακαρονάς, χωρίς να το πολυσκεφτεί, έτσι για σνακ, θα τσιμπήσει 5 πιρουνιές από την κατσαρόλα με τα μακαρόνια. Πέρα από αυτό, όταν μετά από μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο θα ζητήσει κάτι comfort για να γεμίσει το στομάχι του, σίγουρα θα βολευτεί με μπέργκερ ή σουβλάκι, αλλά αν είχε μπροστά του μια ζεστή μακαρονάδα, κάθε άλλη γαστριμαργική επιθυμία θα πήγαινε στη μπάντα. 

Στην Αθήνα έχουμε πολύ τίμιες επιλογές σε ιταλικά εστιατόρια, αλλά για τις φορές που θέλεις να τσιμπήσεις ή να φας γρήγορα και νόστιμα -πως να το κάνουμε τώρα- το να κλείσεις τραπέζι σε μια από αυτές δεν είναι η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό.  Αν είχες όμως ένα μακαρονάδικο που μπορεί να σου σερβίρει πολύ τίμια μερίδα μακαρόνια με ο,τι υλικό θέλεις και σχετικά γρήγορα; Εδώ αλλάζει το πράγμα.  Αυτό το κενό ήρθε να καλύψει το εν λόγω μαγαζί. Τι γίνεται λοιπόν στο Θα σου κάνω μακαρόνια. 

Αρχικά το ιταλικό με το ελληνικό στιοχείο συνδυάζονται μούρλια. Φυσικά υπάρχουν έτοιμες επιλογές από τον κατάλογο οι οποίες παρασκευάζονται εκείνη τη στιγμή (π.χ.ριγκατόνι σπιτική σάλτσα τεσσάρων τυριών με άρωμα μοσχοκάρυδου ή πένες με σπιτική σάλτσα ντομάτας με σωταρισμενα ντοματίνια, πιπεριές και μελιτζάνα, σκορδολαδο, λάδι βασιλικού και ψιλοκομμένο μαϊντανό), αλλά μπορούν να σας φτιάξουν και custom made μακαρονάδα.

Ανάμεσα στα ζυμαρικά που μπορείτε να διαλέξετε ως βάση θα βρείτε πένες, φαρφάλες, σπαγγέτι, ταλιατέλες, ραβιόλι, τορτελίνι, αλλά και νιόκι πατάτας κ.α. ενώ μπορείτε να επιλέξετε και ζυμαρικά ολικής ή χωρίς γλουτένη (γιατί η προσέχουμε ή όχι). Στη συνέχεια έρχεται η στιγμή που πρέπει να επιλέξεις ποια από τις 16 σάλτσες θα βάλετε. Όσο για τα επιπλέον συστατικά παίζετε σε μανιτάρια, φρέσκια ντομάτα, μπέικον, κοτόπουλο, ακόμα και θαλασσινά ενώ το μπόλικο τυρί είναι αυτονόητο. Η μαγεία συνεχίζεται με τις σαλάτες τους οι οποίες είναι χορταστικές σαν κανονικό φαγητό ενώ υπάρχει και παιδικό μενού. 

Θα σου κάνω μακαρόνια, Λεμπέση 1, Ακρόπολη 

(Όλες οι φωτογραφίες είναι από το Facebook page, Θα σου κάνω μακαρόνια)