Τα επικά κέικ του Mokpo στο Χαλάνδρι είναι τόσο εντυπωσιακά που σχεδόν λυπάσαι να τα φας | 0 bovary.gr
Τα επικά κέικ του Mokpo στο Χαλάνδρι είναι τόσο εντυπωσιακά που σχεδόν λυπάσαι να τα φας | 0 bovary.gr
06|11|2017 15:15
SHARE
MOKPO

Τα επικά κέικ του Mokpo στο Χαλάνδρι είναι τόσο εντυπωσιακά που σχεδόν λυπάσαι να τα φας


To Mokpo είναι ένα νεραϊδένιο creative cake shop που άνοιξε στο κέντρο του Χαλανδρίου από τον Μάιο του 2016 για να δημιουργήσει  γλυκά  βγαλμένα από παραμύθι.   

Η Μαρία και η Δανάη είναι δυο φίλες που σπούδαζαν μαζί στην σχολή Καλών Τεχνών, όπου και γνωρίστηκαν, οπότε είπαν να ενώσουν τα δυνάμεις στους, συνδυάζοντας γεύση και αισθητική. Φτιάχνουν τα πάντα μόνες τους, ακόμα και τις συσκευασίες, και είναι πάντα εκεί με το χαμόγελο για να σας εξυπηρετήσουν. Mokpo είναι μεν μια πόλη στην Κορέα, αλλά τους άρεσε ηχητικά η λέξη, γιατί περιγράφει την εικόνα του cake που φουσκώνει.

Το μενού του Mokpo περιλαμβάνει λαχταριστά cakes, mini cakes, τούρτες, treats, cookies, cupcakes, αλλά και lactose free και vegan desserts, για όσους ακολουθούν ανάλογη διατροφή. Πέρα από την απίθανη γεύση τους, τα γλυκά εδώ θα σας εντυπωσιάσουν με την υπέροχη διακόσμησή τους,- είναι τόσο όμορφα, σαν μικρά έργα τέχνης, που κυριολεκτικά λυπάσαι να τα καταστρέψεις. 

Οι γεύσεις του καταστήματος αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με τα υλικά κάθε εποχής. Το ίδιο και το design τους. Το ιδιαίτερο design τους δημιουργείται από ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων και θεμάτων. Όλα τα γλυκα παρασκευάζονται με αγνά υλικά, όπως αυθεντική σοκολάτα, αγελαδινό βούτυρο, φρέσκα αυγά και εποχιακά φρούτα. Δεν χρησιμοποιούνται έτοιμα μείγματα, ούτε συντηρητικά και τα γλυκά είναι ελαφριά κι όχι φορτωμένα σε λιπαρά ή ζάχαρη, οπότε μπορείτε να φάτε άφοβα, χωρίς να ανησυχείτε για τη σιλουέτα σας.

Tα Mokpo cakes δανείζονται υλικά από διάφορες κουλτούρες και δημιουργούνται με πολλαπλές στρώσεις αφράτου cake και απολαυστικό frosting.

Tα κορίτσια κυρίως ακολουθούν την τεχνοτροπία των american style cakes και την εξελίσσουν, προσθέτοντας ελληνικές γεύσεις από αγνά υλικά.

Το ιδιαίτερο design των cakes δημιουργείται από ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων, θεμάτων και βρώσιμων στολιδιών. Τρισδιάστατα και δισδιάστατα σχέδια ζαχαρόπαστας συνδυάζονται με γεύσεις βανίλιας και σοκολάτας, ενώ η ποικιλία των γεύσεων ψυγείου διακοσμείται με minimal σχέδια και χρωματιστό frosting.

Η Μαρία και η Δανάη αγαπούν ιδιαιτέρως τα μάνγκο, τις φράουλες, τα φρούτα του δάσους, τα μανταρίνια, τον ανανά, τα σύκα και τα λεμόνια.

Στα περισσότερα γλυκά χρησιμοποιούνται  καρποί όπως καρύδια, κάστανα, χουρμάδες και ινδοκάρυδο, ενώ η βελούδινη υφή των frostings που δημιουργείται από soft cheese, μασκαρπόνε, κατίκι και φυσικά από την εξαιρετικής ποιότητα σοκολάτα, τα εκχύλισμα βανίλιας και τη λαχταριστή καραμέλα, κάνουν τις λιχουδιές τους  μοναδικές και αξέχαστες.

Δοκιμάστε τα trifle cakes, που διατίθενται σε βαζάκια με πολλαπλές στρώσεις αφράτου cake, φρουτένιων curds και δροσερής κρέμας.

Θα τα βρείτε σε διάφορες γεύσεις, ανάλογα με τα φρούτα κάθε εποχής. Τα βαζάκια σφραγίζουν και συγκρατούν τα φρουτένια αρώματα και τη φρέσκια υφή της κρέμας και διατίθονται σε τρία μεγέθη: βαζάκι 200ml, βαζάκι 100ml (κατόπιν παραγγελίας) και σφηνάκι – πλαστικό ποτηράκι- 80ml (κατόπιν παραγγελίας).

Τώρα μάλιστα  έχουν φτιάξει και μια εκδοχή με γεύση καρυδόπιτας, ενώ τα Χριστούγεννα θα βρείτε και μελομακάρονα. Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού τα τριώροφα ή διώροφα mini cakes, naked ή με επικάλυψη ζαχαρόπαστας.

Μεγαλύτερα από ένα cupcake, ή από ένα κομμάτι τούρτας, θα τα βρείτε σε πολλές γεύσεις και εξαιρετικές σχέδια.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μάλλον δεν θα θέλετε να τα μοιραστείτε με κανέναν. Εξαιρετικό είναι και το New York cheesecake που  δημιουργείται από κρέμα γάλακτος, κρέμα τυριού, αυγά και ψήνεται σε υψηλή θερμοκρασία.

Έχει πλούσια, πυκνή και σταθερή αλλά ταυτόχρονα απαλή υφή, ενώ για την παρασκευή του χρησιμοποιείται πλούσια κρέμα τυριού (34%). Διατίθεται σε δυο γεύσεις: λεμόνι και φρούτα του δάσους.

Επίσης εδώ θα βρείτε για τα παιδιά, υπέροχα cake pops, μια εκδοχή του cake με επικάλυψη σοκολάτας σε ξυλάκι, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από μπισκότα, που είναι όλα χειροποίητα και φρεσκοψημένα, πάντα από αγνά υλικά, χωρίς αρωματικά και χωρίς συντηρητικά.

Διακοσμούνται μάλιστα θεματικά με σχέδια γλάσου ζωγραφισμένα στο χέρι, με σχέδια ζαχαρόπαστας και με σχέδια ψηφιακής εκτύπωσης. Πέρα από τα φρέσκα cakes και γλυκά που βρίσκετε ετοιμοπαράδοτα στο Mokpo καθημερινά, το κατάστημα αναλαμβάνει και παραγγελίες για εξατομικευμένα cakes και τούρτες, αν θέλετε να εκπλήξετε κάποιον αγαπημένο σας με ξεχωριστό τρόπο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε τη γεύση ή τους συνδυασμούς γεύσεων, τη διακόσμηση, το μέγεθος και το design, που σας αρέσει και οι  κυρίες του μαγαζιού θα σας ετοιμάσουν το γλυκό των ονείρων σας.

Ακόμα μπορείτε να τους αναθέσετε τον θεματικό σχεδιασμό των candy bars για πάρτι και εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσεις, παιδικά πάρτι, baby showers και άλλα events.

Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 8, Χαλάνδρι