H&M
H&M
ΗΑΙRLINE WAX

Αποτρίχωση με κερί στην γραμμή των μαλλιών -Oλα όσα πρέπει να μάθεις πριν ξεκινήσεις


Είναι πολλές οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υπερβολικής τριχοφυΐας.

Δεν είναι κάτι το αστείο ούτε πρέπει να το βλέπει κανείς έτσι. Οι περισσότερες καταφεύγουν σε διάφορες τεχνικές και μεθόδους αποτρίχωσης με το λέιζερ, το κερί και το ξυραφάκι να είναι πρώτα στις προτιμήσεις. Εκτός όμως από το σώμα και σημεία στο πρόσωπο πολλές είναι και εκείνες που αφαιρούν μέρος από τα μαλλιά τους, τα οποία είναι από την φύση τους πολύ πυκνά και η τρίχα χοντρή. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε γυναίκες με σγουρά ή και άφρο μαλλιά.

Επειδή συχνά τα μαλλιά τους είναι τόσα πολλά που φτάνουν χαμηλά στο μέτωπο αλλά και τις βαραίνουν, οδηγούνται σε αποτρίχωση στην γραμμή των μαλλιών, το λεγόμενο hairline που μπορεί ακόμα και να αλλάξει το σχήμα του προσώπου.

Φαίνεται όμως πως εκτός από ανάγκη έχει γίνει και instagram τάση και οι γυναίκες καταφεύγουν στους ειδικούς για να αφαιρέσουν με κερί και τα πιο μικρά τουφάκια από το μέτωπο και το πίσω μέρος του κεφαλιού, στον αυχένα, που τους χαλάνε την εμφάνιση.

Πόσο ασφαλές είναι όμως αυτό για τα μαλλιά;

Οι δερματολόγοι και ειδικοί εξηγούν πως ενώ η αποτρίχωση με κερί μπορεί να είναι απολύτως ασφαλής, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, στην περίπτωση που έχετε επέμβει χημικά στα μαλλιά σας τις τελευταίες 72 ώρες.

Αν γίνει σωστά, υγιεινά και τακτικά, η αποτρίχωση θα σας απαλλάξει προσωρινά από τις ανεπιθύμητες τρίχες - και αντίθετα με την άποψη που επικρατεί, δεν θα αναπτυχθούν πιο χοντρές και σκούρες, αντίθετα με το πέρασμα του χρόνου αναπτύσσονται όλο και λεπτότερες.

Shutterstock
Shutterstock

Μετά από οποιαδήποτε διαδικασία αποτρίχωσης, πρέπει να αποφύγετε το άνοιγμα, τη βαφή ή την χημική επεξεργασία των μαλλιών σας (όπως σε μια θεραπεία ισιώματος κερατίνης), επειδή το δέρμα σας μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο μετά την αποτρίχωση και επομένως πιο επιρρεπές στον ερεθισμό. Οι γυναίκες με πιτυρίδα ή ευαίσθητo δέρμα θα πρέπει να απέχουν από την αποτρίχωση της γραμμής των μαλλιών, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιδεινώσει οποιαδήποτε φλεγμονή ή ερεθισμό.

 

Σε ότι αφορά τον πόνο, η αποτρίχωση στην γραμμή των μαλλιών δεν διαφέρει από αυτήν στα υπόλοιπα σημεία. Ο γενικός κανόνας που ισχύει για το κερί λέει, πως όσο πιο χοντρή η τρίχα τόσο πιο επώδυνη η αποτρίχωση. Όμως όταν μιλάμε για απλές φύτρες που πολλές αφαιρούν, είναι από την φύση τους αρκετά λεπτές, άρα και ο πόνος λιγότερος.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και κίνδυνοι. Ο κυριότερος; Όσο μεγαλώνετε και τα μαλλιά αραιώνουν και μετά από επαναλαμβανόμενες για χρόνια αποτριχώσεις με κερί στο hairline, υπάρχουν πιθανότητες τα μαλλιά στο σημείο να μην μεγαλώνουν το ίδιο εύκολα. Αυτό σημαίνει πως θα δείχνουν πιο αραιά από ότι προορίζονταν.

Τέλος πριν μπείτε στην διαδικασία αποτρίχωσης, θα πρέπει να κάνετε μια δοκιμή-patch για να βεβαιωθείτε ότι το κερί δεν θα προκαλέσει αλλεργία στο δέρμα σας.

Shutterstock
Shutterstock