GETTY
GETTY
DIOR MAKE UP

To μακιγιάζ στο Haute Couture show του οίκου Dior είναι η επόμενη μεγάλη τάση


Ήδη από το backstage του Haute Couture show του κορυφαίου οίκου Dior καταλάβαινε κανείς ότι το make up επρόκειτο να είναι πολύ, μα πάρα πολύ εντυπωσιακό.

Μέσα στον πυρετό των προετοιμασιών της Δευτέρας, στο κατάμεστο Musée Rodin του Παρισιού, ο creative and image director του Dior, Peter Philips, δημιούργησε τα πιο ιδιαίτερα λουκ στα πρόσωπα των μοντέλων.

Ο τοπ make up artist και απίστευτα ταλαντούχος καλλιτέχνης στο είδος του, έδωσε έμφαση στα μάτια, δημιουργώντας, σκόρπιες βλεφαρίδες γύρω από τα μάτια με την βοήθεια του eyeliner.

«Η σημερινή εστίαση είναι στα μάτια, με διάσπαρτες βλεφαρίδες, χρησιμοποιώντας το νέο μας eyeliner», δήλωσε ο Philips. «Όταν έκανα την εφαρμογή, κοίταξα το κορίτσι και έβαλα δύο ρίγες οριζόντια και έπειτα σχημάτισα την ψευδαίσθηση των ψεύτικων βλεφαρίδων».

Το look δημιουργήθηκε έχοντας στο μυαλό του τις μάσκες που θα φορούσαν τα μοντέλα πάνω στο catwalk, δημιουργίες του Stephen Jones, αλλά και αντλώντας έμπνευση από τα υπέροχα φορέματα.

Ορισμένα από τα φορέματα στολίζονταν από γραφικά και αρτιστίκ print. Τις ίδιες γραμμές ακολούθησε και για το μακιγιάζ γύρω από τα μάτια, όχι όμως τόσο ξεκάθαρες.

Το δέρμα ήταν καθαρό και φωτεινό. Για να μην τραβήξει την προσοχή μακριά από τα μάτια, φρόντισε τα χείλη να είναι περιποιημένα και ενυδατωμένα, με μια απαλή, πολύ φυσική απόχρωση σε ροζ τόνους.

GETTY
GETTY

Όπως και ολόκληρο το show, και το μακιγιάζ ήταν εμπνευσμένο από το σουρεαλιστικό κίνημα και ταινίες όπως το The Red Shoes με την Moira Shearer.

«Ο σουρεαλισμός είναι ένα πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό κίνημα για μένα", δήλωσε ο Philips. Ο Σαλβαδόρ Ντάλι και ο Μαν Ρέιν, καθώς και η Γερμανίδα φωτογράφος Grete Stern, είναι σημαντικοί για μένα και εκτιμώ ιδιαίτερα το προκλητικό όραμά τους».

Το drama look συμπλήρωναν τέλεια, τα μαύρα προσωρινά τατουάζ στα χέρια, τα αυτιά και το ντεκολτέ των μοντέλων.

Εμείς βλέποντας το μακιγιάζ του καταπληκτικού Peter Philips, μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Το εφέ των ψεύτικων βλεφαρίδων, με την ανοδική κίνηση, έκανε τα μάτια να δείχνουν πιο μεγάλα και το βλέμμα πιο έντονο, πιο μυστηριώδες και σαγηνευτικό.

Καταλαβαίνουμε πως πρόκειται να γίνει από τις μεγαλύτερες τάσεις της ερχόμενης σεζόν!

 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @peterphilipsmakeup στις 22 Ιαν, 2018 στις 9:00 πμ PST

 

Το έντονο μαύρο eyeliner παίρνει και πάλι σχήμα μέσα από γραμμές και graphic μοτίβα και μας ξυπνά την διάθεση για δημιουργία και μοντέρνους πειραματισμούς στο make up μας, σαν αυτό στο σόου του Dior.

Getty
Getty