CHANEL
CHANEL
CHANEL

Νeapolis S/S 2018 -Η νέα συλλογή μακιγιάζ του οίκου Chanel έχει τα χρώματα της ιταλικής πόλης


Για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2018 η Lucia Pica ακούει τις σειρήνες να την καλούν πίσω στην πόλη που γεννήθηκε.

Iερή και αισθησιακή, αρχαία και παράλληλα σύγχρονη, αθάνατη και θεαματική, ιστορική, μα τόσο ζωντανή.

Εδώ, στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο της Νάπολης, στρωμένο με ιστορία κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η πόλη αποτελεί έμπνευση για τα χρώματα, τις διαθέσεις και τεχνικές της νέας make up συλλογής, που προσφέρουν μια ζεστή, πλούσια και απρόσμενη, μεσογειακή προσέγγιση για τον οίκο Chanel. Μια προσέγγιση παλιά και ταυτόχρονα εντελώς σύγχρονη.

Το όνομα Neapolis, δηλαδή νέα πόλη αντανακλά την καταγωγή της ως μια αρχαία ελληνική αποικία, καθώς και μια πόλη που είδε ξανά, με φρέσκο βλέμμα η Pica για την δημιουργία της σειράς μακιγιάζ.

Οι αρχαίες ρίζες της περιοχής και η σύγχρονη διάσταση μοιάζουν να συγκρούονται, μέσα από μια εκπληκτική αλλά συμπληρωματική παλέτα πράσινου, κίτρινου, χρυσού κόκκινου και μαύρου.

Ο φυσικός κόσμος, από το ηφαιστειογενές τοπίο του Βεζούβιου και τα Φλεγραία πεδία στα νερά του κόλπου, την αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική κληρονομιά - συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων των τοιχογραφιών στη Villa Poppaea και την διακόσμηση των Βaroque εκκλησιών με τους αξεπέραστης ομορφιάς πίνακες του Caravaggio.

Όλα αυτά τα στοιχεία της πολής εξερευνώνται από την αρχή και αποδεικνύονται ιδανική πηγή έμπνευσης για τα χρώματα και τις μεθόδους της κολεξιόν Neapolis spring/summer 2018.

Για παράδειγμα, η νέα πούδρα για τα χείλη Poudre À Lèvres, είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα και την τεχνική της τέμπερας των τοιχογραφιών της Πομπηίας.

Η πούδρα αναμιγνύεται με το balm δημιουργώντας ένα θολό, ζωγραφικό εφέ, με όση περισσότερη ή λιγότερη ένταση χρειάζεται κάθε φορά.

CHANEL
CHANEL

Η ιστορία της Νάπολης συνδέεται με αυτήν της Παρθενόπης, μιας από τις μυθικές Σειρήνες της Ελληνικής Μυθολογίας, η οποία πνίγηκε και το σώμα της ξεβράστηκε στις ακτές, εκεί όπου βρισκόταν η «Παλιά Πόλη», η αρχική ενσάρκωση της Νεάπολης. Με το δελεαστικό αλλά θανατηφόρο της τραγούδι και την γυναικεία δύναμη και την ομορφιά της, εμπνέει την συλλογή Chanel Neapolis για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2018.

Το μεγάλο, αδάμαστο, αισιόδοξο στιλ της Νεάπολης λέει σήμερα περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Η συλλογή

Η Lucia Pica ήθελε η κομψή και εκλεπτυσμένη collection, να αντανακλά τα πολλά διαφορετικά πρόσωπα της Νάπολης, μέσα από μια φαινομενικά ατελείωτη σειρά χρωμάτων, με τα οποία τιμά αυτήν την υπέροχη πόλη.

Μάτια

Κεντρική στην συλλογή είναι η limited edition παλέτα ματιών Les 9 Ombres, με αποχρώσεις άλλες πιο φωτεινές και άλλες πιο «ήσυχες».

Για να προσθέσει έντασή η Lucia στρέφεται προς το πράσινο. To πράσινο της παλέτας δείχνει πολύ όμορφο μόνο του ή σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αποχρώσεις.

Η μάσκαρα Dimensions Nero Metallo έχει μεταλλική μπλε-πράσινη απόχρωση που ξεχωρίζει, ενώ το Stylo Yeux Waterproof είτε στο Nero Vulcanico το πιο βαθύ πράσινο-μπλε εμπνευσμένο από την στάχτη του Vulcano ή στο Mare Chiaro, ένα πράσινο του νεφρίτη, δείχνει πολύ εντυπωσιακό και σαγηνευτικό.

CHANEL
CHANEL

Πρόσωπο

Για το πρόσωπο η καλλιτέχνις άντλησε έμπνευση από την θέα στα βουνά και το ηλιοβασίλεμα. Το ρουζ Joues Contraste στην απόχρωση Foschia Rosa είναι ένα dusty pink που θα ζωντανέψει και θα δώσει φρεσκάδα στην επιδερμίδα του προσώπου. Αποτέλεσμα νεανικό και φυσικό.

Χείλη

Για τα χείλη, μια ειδική και νέα προσέγγιση στο χρώμα, που ακολουθεί τεχνική παρόμοια με αυτήν της τέμπερας που χρησιμοποιήθηκε για τις αρχαίες τοιχογραφίες. Πρόκειται για την Poudre À Lèvres. Από το χρώμα της παπαρούνας και αυτό των raspberries των Rouge Allure και Rouge Allure Velvet, μέχρι τις πιο φωτεινές και αιθέριες αποχρώσεις σαν αυτήν του Rouge Coco Gloss, τα χείλη είναι ζωντανά και εκτυφλωτικά.

Νύχια

Στα νύχια δίνεται η ευκαιρία για παιχνίδι. Οι πιο γλυκές, παστέλ αποχρώσεις που δημιούργησε η Lucia Pica, από baby pink και πράσινο της μέντας, στο ζωηρό πορτοκαλί και το έντονο κίτρινο που θυμίζει εκείνο που χρησιμοποιήθηκε τόσο στην ζωγραφική της πόλης.

CHANEL
CHANEL

Η ίδια μιλώντας για αυτήν την τόσο ιδιαίτερη συλλογή λέει:

«Η ελπίδα μου είναι ότι οι γυναίκες θα είναι ανοιχτές και αυθόρμητες με τα χρώματα... Μπορείτε να φορέσετε ένα λεπτό layer του χρώματος ή να δημιουργήσετε ένα πιο έντονο αποτέλεσμα. "

«Όλα τα στοιχεία της Νάπολης βρίσκονται εδώ», λέει η Lucia Pica για αυτή την εξαιρετική παλέτα ματιών. Η παλέτα είναι ένα παιχνίδι με την υφή και το χρώμα: υπάρχουν τρεις ματ, τρεις σατινέ και τρεις γυαλιστερές αποχρώσεις, ενώ όλα τα χρώματα είναι μαλακά και εύκολα να αναμειχθούν.

Τα χρώματα κυμαίνονται από φωτεινότερους έως πιο ήσυχους τόνους, αντανακλώντας τη Νάπολη και τις μυριάδες επιρροές της.

Κάθε ένα χρώμα κρύβεται πίσω από μια στιγμή στο ταξίδι της Lucia Pica στις ρίζες της, από τα ηφαιστειακά πετρώματα μέχρι τη θάλασσα κατά τη διάρκεια της νύχτας και κάθε ένα προορίζεται να είναι κολακευτικό και ενδιαφέρον για το δέρμα.

Η πούδρα χειλιών αναμειγνύεται με το χέρι και εφαρμόζεται φρέσκια στα χείλη κάθε φορά που επιθυμείτε. Κάθε παλέτα περιέχει ένα διαυγές, ενυδατικό βάλσαμο και μια χρωματισμένη πιεσμένη σκόνη.

Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, εφαρμόστε το βάλσαμο για να ενυδατώσετε τα χείλη.

Στην συνέχεια εφαρμόστε ταμποναριστά τη σκόνη χρησιμοποιώντας ένα από τα δύο απλικατέρ για να δημιουργήσετε αυτό που αποκαλεί η Lucia Pica «ένα στόμα που μόλις φιλήθηκε». Το Poudre À Lèvres, διατίθεται σε τρεις φανταστικές αποχρώσεις.

 

Η τεχνική της

Η make up artist μοιράζεται μερικά από τα τιπ που χρησιμοποιεί για να εφαρμόσει την συλλογή Neapolis.

Οι δύο πράσινες αποχρώσεις στην παλέτα φαίνονται απίστευτες μαζί. Γενικά είναι καλό να συνδυάσετε μια από τις φωτεινότερες αποχρώσεις με έναν από τους πιο muted τόνους. H διάταξη τους σε τρεις «αρμονίες» μέσα στην παλέτα σας βοηθά να πάρετε ιδέες.

Για την πούδρα χειλιών

Απλώστε με ένα δάχτυλο το balm όπως θα κάνατε με το συνηθισμένο σας balm και στην συνέχεια το χρώμα σε όση ποσότητα θέλετε, ξεκινώντας από το κέντρο των χειλιών και δουλεύοντας προς τα έξω.

Tέλος πιέστε τα χείλη μεταξύ τους για το πιο ρομαντικό kissed εφέ.

Το βάλσαμο μπορεί επίσης να εφαρμοστεί μόνο του για να φρεσκάρετε το χρώμα και να κρατήσει τα χείλη απαλά. Το Rouge Coco Gloss στην απόχρωση Aphrodite, ένα τολμηρό μπλε, πάνω από μια φωτεινότερη σκιά κραγιόν, είναι ιδανικό για να δημιουργήσετε ένα νέο, πιο ήσυχο χρώμα στα χείλη.

 

#SPRINGSUMMERCOLLECTION
#CHANELNEAPOLIS
#CHANELMAKEUP

Chanel
Chanel