Apimages
Apimages
BALACLAVA

Balaclava -Το ιδιόμορφο αξεσουάρ που είδαμε σχεδόν σε κάθε show


Στην πασαρέλα βλέπουμε όλα τα πρωτότυπα και ανατρεπτικά αξεσουάρ.

Χρώμα και φαντασία πρωταγωνιστούν στα shows και κλέβουν την παράσταση. Όσο για τα αξεσουάρ, είναι το φετίχ πολλών σχεδιαστών και φυσικά εκατομμυρίων γυναικών που τα λατρεύουν.

Σε αυτό τον fashion month είναι σαν οι πιο διάσημοι οίκοι να συμφώνησαν πως αυτό το περίεργο αξεσουάρ πρέπει να έχει την δική του θέση ανάμεσα στις μεγαλύτερες τάσεις για το φθινόπωρο-χειμώνα 2018.

Ο οίκος Calvin Klein ήταν εκείνος που έκανε την αρχή και φόρεσε σε κάποια από τα μοντέλα που περπάτησαν στην πασαρέλα, balaclava. Ακολούθησαν οι Gucci, Αlexander Wang και Preen.

Λένε πως three is a trend άρα ναι μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως θα το δούμε σε όλο του το μεγαλείο τον επόμενο χειμώνα.

Tί είναι όμως το balaclava;

@calvinklein
@calvinklein

Γνωστό και ως full face ή μάσκα του σκι, είναι κάλυμμα από ύφασμα σχεδιασμένο έτσι ώστε να αφήνει ακάλυπτο μόνο ένα μέρος του προσώπου. Ανάλογα με το στιλ και τον σκοπό τους, μόνο τα μάτια, το στόμα και η μύτη, ή μόνο το μπροστινό μέρος του προσώπου είναι απροστάτευτα.

Το όνομα προέρχεται από τη χρήση τους στη μάχη στην παγωμένη περιοχή Βalaclava κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κριμαίας.

Tα παραδοσιακά balaclava ήταν φτιαγμένα από μαλλί για να προστατεύουν από το κρύο, ενώ τα σύγχρονα κατασκευάζονται επίσης από μετάξι, βαμβάκι, ακρυλικό, ακόμα και δαντέλα.

Τον επόμενο χειμώνα θα τα δούμε με πολύχρωμα σχέδια, prints και διαφορετικές πλέξεις. Είναι σίγουρα extreme και μοντέρνο με την sporty αισθητική να περνάει στα άκρα και μπορεί ακόμα και να τρομάζει.

Ναι μπορεί να δείξει κομψό στην μίνιμαλ εκδοχή του ή στο χιονοδρομικό. Το πολύτιμο στις χαμηλές θερμοκρασίες αξεσουάρ θα μας ζεστάνει το λαιμό αντί για κασκόλ ή θα φορεθεί κατώ από τα πιο στιλάτα καπέλα.

Αυτό είναι το πιο φρέσκο και προχωρημένο trend στα αξεσουάρ.

@gucci

@gucci

@preenbythorntonbregazzi

Getty
Getty