Apimages
Apimages
PRIMER

Τα πάντα για το primer -Tι είναι, πώς λειτουργεί και γιατί το χρειάζεσαι σήμερα κιόλας


Αν είσαι λάτρης το μακιγιάζ σίγουρα κάποια στιγμή θα έχεις ακούσει την λέξη primer.

Αν σου αρέσει να βάφεσαι καθημερινά και για εσένα το μακιγιάζ είναι ένας τρόπος έκφρασης και πραγματικά το διασκεδάζεις σίγουρα σε ενδιαφέρουν όλα τα καινούρια, που στόχο έχουν να το κάνουν ακόμα καλύτερό, ακόμα πιο φυσικά λαμπερό και όμορφο και φροντίζουν παράλληλα και την επιδερμίδα του προσώπου σου. Γιατί όσο κι αν αγαπάμε το μακιγιάζ, η πικρή αλήθεια είναι πως επιβαρύνει και ταλαιπωρεί το δέρμα μας.

Ίσως να έχεις ήδη και το δικό σου αγαπημένο προϊόν που δεν αποχωρίζεσαι με τίποτα. Οι τοπ make up artist το χρησιμοποιούν σε κάθε λουκ που δημιουργούν.

Το primer είναι ένα προϊόν παραπάνω από χρήσιμο στο μακιγιάζ, είναι απαραίτητο για τα ωραιότερα λουκ που εντυπωσιάζουν.

Έρχεται σε διαφορετικές μορφές. Υγρή, gel, κρέμα, ανάλογα τι σε βολεύει και ταιριάζει στην δική σου επιδερμίδα. Το primer εφαρμόζεται μετά την ενυδατική σου και πριν απλώσεις το foundation στο πρόσωπο σου. Λειτουργεί δηλαδή σαν βάση και κρατά το δέρμα ενυδατωμένο χωρίς να βαραίνει.

Εtan
Εtan

Αυτό που κάνει στην ουσία είναι να προετοιμάζει την επιδερμίδα για το μακιγιάζ. Λειαίνει την επιδερμίδα, γεμίζει τις τυχόν ρυτίδες που μπορεί να υπάρχουν και βελτιώνει τον τόνο της.

Επιπλέον έχει την ικανότητα να απορροφά την λιπαρότητα και έτσι το make up να διατηρείται σταθερό για περισσότερο χωρίς να «τρέχει». Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει αψεγάδιαστο, ενώ υπάρχουν primer που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μόνα τους για εκείνες που δεν είναι φαν του καθημερινού μακιγιάζ.

Τα primer ανάλογα με την σύνθεση τους, μπορούν να ρυθμίζουν την γυαλάδα, να διορθώσουν τις ρυτίδες και το περίγραμμα ή διαθέτουν και χρώμα όπως οι κορέκτορες. 

Για την περιοχή των ματιών και για να αποφύγεις την σκιά που μουτζουρώνεται και σου χαλάει την εμφάνιση υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία primer.

Shutterstock
Shutterstock

Πώς χρησιμοποιείται;

Αφού εφαρμόσεις την ενυδατική σου και απορροφηθεί απλώνεις στο πρόσωπο με τα δάχτυλα, ή ένα μικρό πινέλο αν σε ενδιαφέρουν στοχευμένες περιοχές με λιπαρότητα.

Αν ακόμα θες να χαρίσεις έξτρα λάμψη στο μακιγιάζ σου και δεν έχεις highlighter τότε το primer μπορεί επίσης να λειτουργήσει.

Τέλος, μπορείς να βάλεις primer και στα χείλη για να παραμείνει το κραγιόν σου αναλλοίωτο για πολλές πολλές ώρες και να μοιράζει φιλιά χωρίς να ξεθωριάζει το χρώμα του.

Υπάρχει ένα primer για κάθε τύπο επιδερμίδας και έτσι μπορείς να βρεις εκείνο που πραγματικά σου ταιριάζει και να πεις αντίο στην ενοχλητική γυαλάδα, στο μακιγιάζ που «λιώνει» και πρέπει να το ανανεώνεις συνέχεια.

Αν δεν το έχεις ήδη κάνει ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις.

Cle de peau
Cle de peau