Ivy Park
Ivy Park
BOY BEAT

Boy Beat -Η νέα unisex τάση στο μακιγιάζ που λατρεύει η Beyonce


Μια νέα τάση στο μακιγιάζ που ακούει στο όνομα Boy Beat έχει γίνει η αγαπημένη του Instagram. Κάθε beauty vlogger και make up artist έχει την δική της εκδοχή για το νέο λουκ που έχει γίνει hot.

Για όσες δεν το γνωρίζετε ο όρος "beat" προέρχεται από την κοινότητα drag και αναφέρεται στην άψογη εφαρμογή μακιγιάζ.

Πλέον δεν είναι λίγοι οι άντρες που φορούν μακιγιάζ, ιδίως οι make up artist και οι καλλιτέχνες. Έτσι, μια νέα τάση φαίνεται να αναδύεται και να αγαπιέται ιδιαίτερα από τις γυναίκες και διάσημα σταρ είδωλα, όπως η Queen B.

Το μακιγιάζ που κάνει το πρόσωπο να θυμίζει αυτό νεαρού ηλιοκαμένου αγοριού έχει, όπως κάθε make up trend, τα δικά του σημεία- κλειδιά. Αυτή τη φορά, η τάση θέλει ελάχιστη κάλυψη με foundation, έντονα φρύδια και ζυγωματικά ηλιοκαμένη επιδερμίδα.

Από την άλλη πλευρά, τους τελευταίους μήνες, οι καλλιτέχνες μακιγιάζ στο Instagram έχουν ερμηνεύσει το beat boy ως μια τεχνική μακιγιάζ χωρίς μακιγιάζ που αγκαλιάζει τις ατέλειες και δείχνει όσο το δυνατόν πιο φυσικό. Αυτό, δηλαδή, που έχουν από από την φύση τους τα αγόρια κάθε μέρα. Φωτεινή και λεία επιδερμίδα με λίγη ερυθρότητα ίσως και φακίδες. Εδώ οι μαύροι κύκλοι ή κάποιες ατίθασες τριχούλες στα φρύδια δεν αποτελούν πρόβλημα.

 

 

 

Ο make up artist της αγαπημένη σταρ Beyonce, Sir John, αποκάλυψε ότι το μακιγιάζ στο βίντεο για το formation είναι αυτό που αποκαλούμε Βοy Beat και μίλησε για αυτό λέγοντας πως ο στόχος είναι να δώσουμε στα μάτια και στα μάγουλα ένα σχήμα με contouring στις πλαϊνές πλευρές του προσώπου. Μια μίνιμαλ και androgynous γοητεία δίνεται στο πρόσωπο. Το make up είναι θηλυκό και την ίδια στιγμή unisex..

 

 

Τα πρόσωπα των γυναικών είναι πιο στρογγυλά ενώ των ανδρών πιο τετράγωνα, για αυτό οι καλλιτέχνες δημιουργούν περιγράμματα, ενώ ολοκληρώνουν με ελάχιστη λάμψη όπως ένα balm στα χείλη. Είναι άραγε αυτό το πρώτο unisex μακιγιάζ που θα φορούν σε λίγο όλοι, άνδρες γυναίκες; Πρόκειται ίσως για την πρώτη τάση μακιγιάζ που περνάει ένα μήνυμα, αγκαλιάζοντας αυτά που η κοινωνία θεωρεί ατέλειες.

Είναι μια τεχνική και στιλ που ήδη έχει σχολιαστεί έντονα στα κοινωνικά δίκτυα.

 

 

Εμπεριέχει την λέξη αγόρι, ενώ το μακιγιάζ έχει μέσα στα χρόνια αντιμετωπιστεί ως κάτι στερεοτυπικά θηλυκό.

Το μακιγιάζ είναι ένα αντικείμενο και μια μορφή τέχνης. Δεν έχει φύλο. Αν ωστόσο σου αρέσει το λουκ της Beyonce και θέλεις να το υιοθετήσεις στην καθημερινότητα σου, δεν σε αδικούμε αφού το αποτέλεσμα δείχνει πολύ νεανικό και φρέσκο.

 

 

Δες πώς θα το πετύχεις στο βίντεο της beauty vlogger Sarah Cheung