Splash News
Splash News
ΜΑΙSON MARGIELA

O oίκος Maison Margiela έχει έναν νέο τρόπο να κρατάς το κινητό σου -Το show που έκανε αίσθηση


Η εβδομάδα Υψηλής ραπτικής βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παρίσι.

Καθημερινά έρχονται στην δημοσιότητα φωτογραφίες από τα fashion shows, τις haute couture δημιουργίες και φυσικά από τους λαμπερούς καλεσμένους στην πρώτη σειρά.

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου ήταν η σειρά του διάσημου οίκου Maison Μargiela να καταλάβει το runway με την, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή συλλογή του Maison Margiela Artisanal, Autumn/Winter 2018.

Ο John Galliano, creative director του οίκου είχε κέφια και λίγη παραπάνω φουτουριστική διάθεση.

Τα έντονα χρώματα της συλλογής σε συνδυασμό με τους απροσδόκητους όγκους, τα σύγχρονα υλικά και τις υπερμοντέρνες γραμμές δημιούργησαν ένα άκρως arty και ταυτόχρονα sporty αποτέλεσμα.

Τα μοντέλα δεν φορούσαν απλά τα ρούχα, αλλά ήταν κυριολεκτικά τυλιγμένα με αυτά από πάνω ως κάτω και θύμιζαν έργα μοντέρνα τέχνης.

Puffer coats σε πολλά διαφορετικά layers και αποχρώσεις εξασφαλίζουν και με το παραπάνω πως δεν θα κρυώνετε τον ερχόμενο χειμώνα, ενώ το pvc και η έγχρωμη διαφάνεια είχαν δυναμική παρουσία.

 

O Galliano με έμπνευση από τη έκθεση Martin Margiela στο Palais Galliera έδειξε την δύναμη των πλαστικών δημιουργιών του Βέλγου σχεδιαστή τρεις δεκαετίες πίσω.

Μέσα σε αυτό το ευφάνταστο και παιχνιδιάρικο εφέ χρωμάτων και υφών, φανερά επηρεασμένο από το καλλιτεχνικό κίνημα Arte Povera, ξεχωρίσαμε ένα πρωτότυπο αξεσουάρ, που το λες και gadget.

Splashnews
Splashnews

To hands free που δημιούργησε ο οίκος φοριέται στο μπράτσο, ή στο πόδι, όπως είδαμε να το φορούν ορισμένα από τα μοντέλα.

 

 

Το εξάρτημα προκάλεσε επιπλέον ενθουσιασμό και κάτι μας λέει πως σύντομα θα το βλέπουμε παντού.

Πιθανόν να πρόκειται για ένα μήνυμα σχετικά με την προσκόλληση μας στο smartphone και τα social media. 

 

 

Ενσωματωμένο τέλεια στο λουκ σαν να ήταν ένα απλό αξεσουάρ, μας έβαλε σε σκέψει για το αν θα το φορούσαμε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό το tool δεν πέρασε απαρατήρητο σε μια επίδειξη που κάθε άλλο παρά αδιάφορη ήταν.

Splashnews
Splashnews