Instagram @chrisellelim
Instagram @chrisellelim
DIOR SADDLE BAG

Iconic αξεσουάρ -Πώς κρατούν oι influencers την ρετρό saddle bag από την δεκαετία του 2000 σήμερα


Υπάρχουν λίγες τσάντες που κατάφεραν και όρισαν με το σχέδιο και το στιλ τους μια ολόκληρη δεκαετία.

Και τέτοια κομμάτια θεωρούνται iconic.

Όταν λοιπόν τα κομμάτια αυτά επιστρέφουν από ένα στιλιστικά κιτς παρελθόν γίνονται ρετρό και νοσταλγικά, ενώ η ενσωμάτωση τους στα σύνολα σχεδόν δύο δεκαετίες μετά μοιάζει με μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση.

Μια τέτοια τσάντα είναι η Dior saddle bag από τα 00s. H It bag με το ιδιαίτερο σχήμα και το λογότυπο εμφανίστηκε στο Sex and the City και την κράτησαν στον ώμο τους η Paris Hilton και η Mischa Barton.

Η τσάντα έκανε το ντεμπούτο της στην ανοιξιάτικη συλλογή του Γαλλικού οίκου το 2000 σε σχέδιο του John Galliano, και πρόσφατα επανήλθε από τον οίκο.

Οι πιο διάσημες fashion influencers την κρατούν και πάλι.

Instagram @styleheroine
Instagram @styleheroine

«Σκέφτομαι αυτό το είδωλο της πρόσφατης ιστορίας του οίκου ως ένα τέλειο αξεσουάρ για να αντιμετωπίσετε αυτή τη μάχη της καθημερινής ζωής», δήλωσε η Maria Grazia Chiuri του Dior σε δελτίο Τύπου. «Ήθελα να είναι μεγαλύτερο και πιο ανθεκτικό, αλλά και πολύ πολύχρωμο, κεντημένο ή με κρόσσια από χάντρες, γιατί, όπως ένας χαμαιλέοντας, προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις».

 

 

Είναι πολύ πιθανό να την είδατε να φιγουράρει στο Ιnstagram και ακόμα πιο πιθανό να έχετε μία κάπου στην ντουλάπα σας. Σήμερα τα κορίτσια της μόδας την κρατούν παντού, ακόμα και στις διακοπές τους, ενώ το φθινόπωρο στοιχηματίζουμε θα πλημμυρίσει τους δρόμους και θα πρωταγωνιστήσει στο street style.

Δείτε πως την κρατούν οι πιο ενημερωμένες και αντιγράψτε.