Instagram @dior
Instagram @dior
ΤHREADING

Threading -Πώς θα κάνεις την τέλεια αποτρίχωση με μια κλωστή


Tα φρύδια είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της εικόνας του προσώπου μας και θέλουμε να είναι όμορφα και περιποιημένα.

Γι' αυτό επεμβαίνουμε και διορθώνουμε το σχήμα τους με διαφορετικές μεθόδους αποτρίχωσης. Αν και πολλές γυναίκες επιλέγουν το τσιμπιδάκι, μία άλλη τεχνική έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος για το threading, τη μέθοδο που χρησιμοποιεί κλωστή.

Πρόκειται για μία εξαιρετική, φυσική μέθοδο αποτρίχωσης κατάλληλη και για το μουστάκι.

Το threading προέρχεται από την Ασία και μετρά αρκετούς αιώνες ύπαρξης. Είναι μια απλή διαδικασία που θεωρείται από τις πιο ανώδυνες για την διαμόρφωση και τον σχηματισμό των φρυδιών.

  • Η διαδικασία

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και συνήθως περιλαμβάνει ένα ενιαίο κομμάτι βαμβακερού νήματος.

Μετά τον καθαρισμό της περιοχής με οινόπνευμα, το νήμα στρίβεται και τραβιέται κατά μήκος των περιοχών με ανεπιθύμητη τριχοφυΐα: έτσι ανυψώνει το θυλάκιο της τρίχας απευθείας από τη ρίζα, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών ή τραβήγματος της επιδερμίδας. 

Μία από τις πιο κοινές μεθόδους με νήμα είναι η μακριά κλωστή να συγκρατείται με το στόμα από την μία πλευρά, όπως εξηγούν οι ειδικοί.

Το νήμα στρέφεται για να κυλίσει αποτελεσματικά πάνω στην επιδερμίδα και να αφαιρέσει τις ανεπιθύμητες τρίχες από την ρίζα. Οι ειδικοί λένε ότι είναι η πιο πρακτική τεχνική.

Οι άλλοι τρόποι εφαρμογής της τεχνικής περιλαμβάνουν είτε τη χρήση αλυσίδας, η οποία συγκρατεί το νήμα αντί για το στόμα, είτε την λεγόμενη «μέθοδο πεταλούδας», η οποία χρησιμοποιεί νήμα με κόμπους, το οποίο τραβιέται από δύο δάχτυλα κάθε χεριού.

Πλεονεκτήματα

Σε αντίθεση με την αποτρίχωση με κερί, τσιμπιδάκι ή λέιζερ, το νήμα θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες και πιο ακριβείς μεθόδους αποτρίχωσης, ειδικά στις ευαίσθητες περιοχές γύρω από τα μάτια. Η τεχνική είναι επίσης 100% φυσική, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τεχνητά κεριά, χημικά ή επεμβατικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Είναι επίσης ασφαλέστερο για εκείνες που είναι επιρρεπείς σε breakouts και σπυράκια μετά την αποτρίχωση. Σε αντίθεση με το tweezing, το threading δεν δημιουργεί τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα και είναι πιο ασφαλές για όλους τους τύπους δέρματος.

Μειονεκτήματα

Η μόνη περίπτωση, όπου καλό θα ήταν να αποφύγετε την μέθοδο, είναι εάν κάνατε μια καλλυντική χειρουργική επέμβαση πρόσφατα. Τότε θα χρειαστεί να το αφήσετε για λίγο αργότερα, έτσι ώστε το δέρμα σας να έχει αρκετό χρόνο για να θεραπευτεί.

Συχνότητα

Το πόσο συχνά θα πρέπει να επαναλαμβάνετε την διαδικασία, φυσικά εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν οι τρίχες στην περιοχή. Συνήθως χρειάζονται περίπου 2-3 εβδομάδες.

Είναι σημαντικό να βρείτε κάποιον τεχνικό που εμπιστεύεστε. Συζητήστε μαζί του το επιθυμητό σχήμα φρυδιών πριν την διαδικασία.

Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή, τον επαγγελματία και τις ατομικές ανάγκες και κυμαίνεται συνήθως από 10 εως 40 ευρώ.