11|10|2016 10:14
SHARE
PIERCING

Τα σκουλαρίκια δεν φοριούνται ένα ένα, ούτε μόνο στο αυτί -To piercing επιστρέφει


Κορίτσια και αγόρια με σκουλαρίκια σε αυτιά, μύτες, χείλη, όπου ο καθένας μπορεί να φανταστεί, κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Αλλοι τους κοιτάνε περίεργα και αναρωτιούνται, αν έχουν μαμά και μπαμπά, άλλοι λένε «ουάου τους πάει πολύ» και άλλοι απλά αδιαφορούν.

Το piercing δεν είναι απλά τάση ή εφηβική παρόρμηση, είναι τρόπος έκφρασης, είναι κάτι όμορφο, είναι Τέχνη.

ΟΚ, μπορεί κάποιοι να υπερβάλλουν, αλλά είναι δικό τους θέμα. Τα σκουλαρίκια είναι κόσμημα, όπως και όπου είναι βαλμένα. Εχουν να πουν «κάτι» για το πρόσωπο που τα φοράει και έχουν ταυτότητα.

Αν και αρκετοί τα θεωρούν περασμένη μόδα, όπως και τα τατουάζ, αποθεώνοντας το «άνευ» και το «καθαρό» σώμα, σταρς δείχνουν να μην απαρνιούνται το piercing και να θυμίζουν πως ο καθένας έχει δικαίωμα να φορά ό,τι μα ό,τι θέλει.

Οι πιο δημοφιλείς «τρύπες» είναι φυσικά αυτές στον λοβό και το πτερύγιο του αυτιού, αλλά και στη μύτη. Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει την ευχέρεια να τρυπήσει όποιο σημείο του κορμιού του θέλει. Εχουμε δει τρύπες σε όλο το μήκος του αυτιού, μέσα σε αυτό, septum, σκουλαρίκια σε χείλη, αφαλό, φρύδια ακόμα και στο χέρι. 

Πώς να φροντίσεις το piercing σου

Οταν κάνεις μια καινούργια τρύπα, σου δίνονται οδηγίες για το πώς να την φροντίσεις, για να μην μολυνθεί αλλά και να επουλωθεί σωστά. Το δέρμα γύρω από το νέο σου piercing μπορεί να είναι πρησμένο και κόκκινο, ενώ μπορεί και να αιμορραγεί.

  • Μην ακουμπάς την τρύπα με βρώμικα χέρια
  • Καθάριζε καλά το σημείο, όσες φορές σου συστήσει ο άνθρωπος που σου έκανε την τρύπα με όποιο προϊόν σε συμβούλεψε
  • Μην αφαιρείς το σκουλαρίκι, διότι θα κλείσει η τρύπα
  • Απόφυγε το κολύμπι και την τριβή με ρούχα

Για να πάρεις ιδέες, σταρς σου δείχνουν που μπορείς και εσύ να κάνεις piercing