instagram @violette_fr
instagram @violette_fr
ΑΦΕΛΕΙΕΣ

Αφέλειες: Μια αλλαγή που θα αναβαθμίσει την εμφάνισή σας


Οι αφέλειες, γνωστές και ως bangs-fringes είναι το hair trend που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα.

Μια αλλαγή που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα, αρκεί να επιλέξει το κατάλληλο μήκος που ταιριάζει στο πρόσωπό της. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες, διάσημες και μη, τολμούν αυτή την αλλαγή στα μαλλιά τους.

Μία αλλαγή που δεν είναι τόσο μεγάλη, ωστόσο μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά το στιλ.

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά στιλ στις αφέλειες, κοντές, μακριές, ασύμμετρες. Κάθε γυναίκα ανάλογα με τις γωνίες του προσώπου της, το στιλ της, το icon που την εμπνέει, ζητάει από τον κομμωτή της να προσαρμόσει αυτή την αλλαγή στο δικό της πρόσωπο.

Ξεκινάμε από το παρελθόν και πηγαίνουμε προς το μέλλον. Ένα από τα beauty icon που καθιερώθηκε και για το hairstyle της είναι αναμφισβήτητα η Brigitte Bardot. To sex appeal της, η έντονη θηλυκότητά της, το στιλ της και αναμφισβήτητα το χτένισμά της αποτέλεσαν βασικά στοιχεία στο να καθιερωθεί ως beauty icon. 


 

AP Photo
AP Photo

Οι μακριές της αφέλεις, γνωστές και ως curtain bangs είναι το στιλ που αναζητούν οι περισσότερες σημερινές κοπέλες, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν πολλά διαφορετικά looks. Με μία κίνηση στο πλάι γίνονται φράντζα, ενώ όταν τις αφήνεις στη μέση χαρίζουν ένα αθώο, sexy στιλ που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα.

Και φτάνουμε στο σήμερα με πρώτες στο μυαλό μας να έχουμε τις Γαλλίδες, διάσημα it-girls που δεν αποχωρίζονται το συγκεκριμένο hairstyle. Αφήνουν σχεδόν πάντα τα μαλλιά τους σπαστά και δίνουν όγκο στις άκρες, οι αφέλειες είναι επιτηδευμένα απεριποίητες και ανακατεμένες και ταιριάζει απόλυτα με το υπόλοιπο στιλ τους που χαρακτηρίζεται ως casual-chic!

Αν θέλετε να αναδείξετε τις γωνίες σας, να οριοθετήσετε το σχήμα του προσώπου σας και να κάνετε πιο ενδιαφέρον το hairstyle σας, δεν έχετε παρά να το τολμήσετε κι εσείς μέσα στο 2018.

Ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών σας-κοντά ή μακριά-, το καθημερινό σας στιλ-κλασσικό ή μοντέρνο, μιλήστε με τον κομμωτή σας, βρείτε πρόσφατα ή και παλιά references από γυναίκες που έχουν αφέλειες και κάντε την αλλαγή. Step-by-step κατά τη διάρκεια του κουρέματος, βρείτε το μήκος που σας ταιριάζει, παίξτε λίγο με τα μήκη στο κέντρο αλλά και στις πλαϊνές τούφες και αφήστε αυτή τη μικρή αλλαγή να σας μετατρέψει στο απόλυτο it-girl του 2018.