Net-a-Porter
Net-a-Porter
ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

Η νέα τάση στα κοσμήματα εμπνέεται από το γυναικείο σώμα -Τα φορούν οι πιο στιλάτες


Η μόδα γίνεται όλο και πιο προοδευτική.

Eίναι δείκτης και μέσο έκφρασης της κοινωνίας και του πολιτισμού.

Η τέχνη -αρχαία και σύγχρονη- έχει εμπνεύσει πολλές φορές τους σχεδιαστές στο παρελθόν. Αυτή τη φορά, το καινούργιο έρχεται στα κοσμήματα.

Πριν λίγους μήνες σας είχαμε μιλήσει για δημιουργίες -σκουλαρίκια και κολιέ - που παρέπεμπαν σε αφηρημένη τέχνη και αναπαριστούσαν ανθρώπινα πρόσωπα, σαν αυτά στα πρώιμα σχέδια του Pablo Picasso. Η εξέλιξη της τάσης είναι κοσμήματα-γυναικείες σιλουέτες.

Pendants, δαχτυλίδια και βραχιόλια με charms μιμούνται το γυναικείο σώμα και το αποθεώνουν.

Τα είδαμε πρώτα στους λογαριασμούς των πιο στιλάτων και ενημερωμένων influencers το περασμένο καλοκαίρι - με το κολιέ της Anissa Kermiche από επιχρυσωμένο ασήμι και με μαύρο όνυχα να κλέβει τις εντυπώσεις.

Στη συνέχεια, το brand επέκτεινε την συλλογή με όνομα Body Language με κομμάτια που αναπαριστούν γυναικεία στήθη, γλουτούς και πόδια, στολισμένα με πέτρες. Και o οίκος Chloé, όμως, δημιούργησε την δική του εκδοχή Feminities που μας γυρίζει πίσω στην αρχαία Ελλάδα και τα κυκλαδικά ειδώλια.

Ακόμα πιο μίνιμαλ και αφαιρετικές οι φιγούρες Chloé δείχνουν κομψές και elegant. Τα κοσμήματα αυτά είναι, χωρίς αμφιβολία, ξεχωριστά, ενώ θα χαρίσουν σε κάθε look μία arty πινελιά. Δείτε πώς τα φορούν τα It Girls και αποκτήστε τα.

 

 

 

 

 

Anissa Kermiche