H Όντρεϊ Χέπμπορν. Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image- Bettmann / Contributor
H Όντρεϊ Χέπμπορν. Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image- Bettmann / Contributor
PIXIE HAIR

Pixie Hairlook, από το χθες στο σήμερα -Το διαχρονικό χτένισμα των διάσημων icons


Είναι ένα hairlook που το συναντάμε όλο και περισσότερο σε διάσημες γυναίκες και όχι μόνο.

Ο λόγος για το κοντό, ανδρόγυνο, pixie look, το οποίο αρκετές φορές το συναντάμε σε πλατινένιο χρώμα μαλλιών. Διάσημες ηθοποιοί όπως Zoe Kravitz, Cara Delevingne έχουν υποκύψει στο ιδιαίτερο, με έντονο χαρακτήρα κούρεμα και μας έχουν εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις τους. Από την άλλη δεν είναι λίγες οι φορές που το έχουμε συναντήσει σε διάσημα catwalks YSL, Chanel αλλά και Tom Ford, με διάσημα μοντέλα όπως Gigi Hadid και Kendall Jenner να απογειώνουν το look.

Αν πάμε το χρόνο πίσω και σκεφτούμε iconic ηθοποιούς που αποτελούν έμπνευση μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο hairstyle τότε δε γίνεται να μην αναφερθούμε στην Audrey Hepburn, την Twiggy αλλά και τη Mia Farrow. Τα pixie looks της έχουν μείνει στην ιστορία και αναμφισβήτητα θα αποτελούν πάντα πρότυπα για τις γυναίκες που θέλουν να τολμήσουν το ανδρόγυνο κούρεμα.

Twiggy, AP Photo
Twiggy, AP Photo

Και οι επιλογές στα χτενίσματα είναι εξίσου πολλές, όπως και για τα μακριά μαλλιά. Sexy wet look με τη βοήθεια του κατάλληλου gel μαλλιών, με έντονη φράντζα που χαρίζει θηλυκότητα και classy χαρακτήρα, ανέμελα με messy διάθεση για όσες θέλουν πιο μοντέρνο χαρακτήρα στα μαλλιά τους.

Σαφώς δεν μπορούμε να αμελήσουμε τα hair accessories, τα οποία μπορούν να αναβαθμίσουν το χτένισμα. Από μία κλασσική, μαύρη, βελούδινη κορδέλα μέχρι ένα τσιμπιδάκι διακοσμημένο με στρας μπορούν να αλλάξουν το συνολικό στιλ στην εικόνα μιας γυναίκας.

Cara Delevingne, Photo by Evan Agostini/Invision/AP
Cara Delevingne, Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δύσκολα μία γυναίκα παίρνει την απόφαση για ένα τόσο ανδρόγυνο hairlook. Ωστόσο πολλές από εκείνες που λένε το ναι, δύσκολα δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό. Παραμένουν πιστές στο pixie κούρεμα και πειραματίζονται σε διαφορετικά χτενίσματα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του pixie κουρέματος είναι ότι απαιτούν ελάχιστο χρόνο για να τα φτιάξετε. Για παράδειγμα μπορείτε με ένα gel μαλλιών και τα δάχτυλά σας να τους δώσετε rock ή και chic χαρακτήρα. Έχουν ανδρόγυνο, ρετρό και sophisticated χαρακτήρα. Ταιριάζουν ιδιαίτερα σε γυναίκες με έντονες γωνίες προσώπου.

Οι fashionistas μας επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να φοβούνται μία τόσο μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά τους. Πάρτε ιδέες από retro icons αλλά και από σύγχρονες γυναίκες και επιλέξτε pixie hairstyle, για αλλαγή!

Photo by Timothy Paul Smith on Unsplash
Photo by Timothy Paul Smith on Unsplash