Unsplash/Jose Martinez
Unsplash/Jose Martinez
LIPSTICK

Aυτά τα 2 κραγιόν δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου


Είναι η νέα τάση στον τομέα της ομορφιάς που ήρθε για να μείνει. 

Ο λόγος για τα σκούρα κραγιόν. Aν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιες αποχρώσεις, τότε θα αναφερθούμε στο μωβ και φυσικά, το μπορντό. Μία αγαπημένη επιλογή για πολλές γυναίκες. Δεν είναι, όμως, λίγες κι εκείνες που διστάζουν να την τολμήσουν. 

Το μυστικό στο μακιγιάζ είναι να ανακαλύψεις τι σου ταιριάζει, τι είναι αυτό που σε κάνει πιο λαμπερή, πιο ξεχωριστή. 

Πρώτο βήμα να βρεις τη σωστή υφή: κρεμώδες, matte, σταθερό ή glossy… Αναμφισβήτητα ένα μωβ κραγιόν ή ένα μπορντό κραγιόν, με ελάχιστη μάσκαρα στις ρίζες των βλεφάρων και φυσικό ρουζ στα ζυγωματικά μπορούν να δημιουργήσουν το απόλυτο look για όλη την ημέρα.

Έχετε λόγο να μην το δοκιμάσετε;

Τα matte κραγιόν έχουν ένταση και τονίζουν το χαμόγελο, ωστόσο αν έχεις ξηρά χείλη καλό είναι να τα αποφύγεις. Αν θες πιο glam διάθεση στο μακιγιάζ, μία μικρή πινελιά gloss στο κέντρο των matte χειλιών σου είναι το ιδανικό look.
Ακολούθησε τον κανόνα less is more κι όταν επιλέξεις έντονα χείλη σε μπορντό απόχρωση ή μωβ κραγιόν, άφησε σε φυσικούς τόνους τα μάτια σου.

Με αυτόν τον τρόπο κρατάς την ισορροπία στο makeup look σου. 

Για το απόλυτο look, ξεκίνα με το concealer στα χείλη σου. Δημιούργησε μία άχρωμη βάση, έτσι, ώστε οποιοδήποτε χρώμα να «γράψει» και να αναδειχθεί. Ειδικά με ένα μωβ κραγιόν ή ένα μπορντό κραγιόν, θέλεις το χρώμα να έχει τον πρώτο λόγο!

Όσο για τα μολύβια χειλιών που έχουν διχάσει το γυναικείο πληθυσμό, η λύση είναι μία όταν θες να τολμήσεις κάτι έντονο. Βρες ένα μολύβι χειλιών στην ίδια ή ελάχιστα πιο σκούρα απόχρωση από το κραγιόν σου -άρα σε μπορντό ή μωβ επίσης.

Εφάρμοσε αυτό το μολύβι κατά μήκος των χειλιών για να σου προσφέρει διάρκεια στο χρώμα. Μπορείς αν θέλεις να γεμίσεις τα χείλη σου, ώστε να μείνει το αποτέλεσμα του μολυβιού ακόμη περισσότερο. Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, εφάρμοσέ το μετά το κραγιόν, ξεφεύγοντας για λίγο από το περίγραμμα και δίνοντας στο χείλη περισσότερο όγκο και άψογο σχήμα.

Τέλος για να απλώσεις τέλεια το κραγιόν σου πες ναι στο πινέλο χειλιών. Είναι σημαντικό να βάλεις με πινέλο την πρώτη στρώση από το σκούρο κραγιόν σου ώστε να «κάτσει» σωστά. Επιπλέον, με
το πινέλο ελέγχεις καλύτερα την ποσότητα του κραγιόν. Στη συνέχεια, το βάζεις στην τσάντα σου και το έχεις μαζί σου για να το ανανεώσεις όποτε χρειαστεί.

Ξεκίνα με την εφαρμογή προϊόντος στο κάτω χείλος που είναι και το ευκολότερο από άποψη σχήματος και φρόντισε να χρωματίσεις καλά και τις γωνίες. Στη συνέχεια πέρασε στο άνω χείλος. Εδώ θα πρέπει να εξοικειωθείς λιγάκι.

Ξεκίνα από τις γωνίες πρώτα και μετά προς τα μέσα με ελαφριές κινήσεις. Στο τέλος, γεμίζεις με το αγαπημένο κραγιόν σου και είσαι έτοιμη. Και μην ξεχνάς, μία μπατονέτα με ελάχιστο concealer μπορεί να φανεί σωτήρια για να διορθώσεις μικρά λαθάκια.