panoulis photography
panoulis photography
HERMES

Let's Play: Ο Hermès μετατρέπει ένα δείπνο σε δημιουργικό παιχνίδι


H πρόσκληση του οίκου Hermès ήταν για την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου.

Η φιλοσοφία του καλέσματος ήταν το ίδιο το θέμα του οίκου γι' αυτό τον χειμώνα, «Let's Play». Η αναμονή για το δείπνο σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς χώρους της Αθήνας έδωσε μια μικρή γεύση για όσα θα επακολουθούσαν. 

Υπό τις τζαζ νότες της μπάντας και την μελωδική φωνή της Sugahspank, χαλαρώσαμε για να μπούμε γρήγορα στο κλίμα μετά από ένα ποτήρι σαμπάνιας. Αν και θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για ώρες έτσι, με δοκιμές υψηλής γαστρονομίας, εντυπωσιακά κοκτέιλ και υπέροχη μουσική, έφτασε η στιγμή της αποκάλυψης.

Η έκπληξη κρυβόταν πίσω από δύο γιγαντιαίες κουρτίνες. Ένας απέραντος καμβάς που αγκάλιαζε το μεγάλο, οικογενειακό τραπέζι, σαράντα Philippe Starck καρέκλες, και ένας μπλε-μωβ μυστηριακός φωτισμός, συνέθεταν ένα μοναδικό σκηνικό, στο οποίο πρωταγωνιστής θα ήταν, τι άλλο; Το παιχνίδι. 

Από τότε που ήμασταν παιδιά, μας μάθαιναν πως να συμπεριφερόμαστε στο τραπέζι και οπωσδήποτε μας έλεγαν να μην παίζουμε με το φαγητό μας. Ο τρόπος που έχουμε συνηθίσει να τρώμε έχει καθοριστεί από το στρώσιμο του τραπεζιού που είναι βασισμένο στη νοοτροπία ότι χρησιμοποιούμε πιάτα και μαχαιροπίρουνα. Στο δείπνο του Hermès φάγαμε σαν να ήμασταν παιδιά και βιώσαμε όλοι μαζί έναν νέο τρόπο συμπεριφοράς στο τραπέζι.

"Exquisitecorps”. Είναι ένα παιχνίδι που συνήθιζαν να παίζουν οι σουρεαλιστές για να ενισχύσουν και να ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα.

Με ένα εντυπωσιακό, χρωματιστό μενού, με υφές που θύμιζαν τέμπερα και ζωντανά χρώματα γίναμε ξανά παιδιά. Όπλα μας, πινέλα, ψαλίδι, ακόμη και τα ίδια μας τα χέρια.

Φάγαμε και ζωγραφίσαμε με το φαγητό μας τον καμβά. Λερωθήκαμε, γελάσαμε με την καρδιά μας και χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε, παίξαμε το "Exquisitecorps” και δημιουργήσαμε ένα συλλογικό έργο τέχνης που ‘χαρτογραφησε’ τον τρόπο που απολαύσαμε το δείπνο όλοι μαζί.  

«Το παιχνίδι είναι κίνηση, ελευθερία, φαντασία, αποπλάνηση, ελαφρότητα. Όπου υπάρχει παιχνίδι, υπάρχει ελπίδα» σημειώνει ο οίκος 

Η ιστορία των θεμάτων του Hermès ξεκίνησε το 1987, όταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Jean-Louis Dumas, συνέλαβε την ιδέα.

Το πρώτο θέμα, «Έτος πυροτεχνημάτων», δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Dumas για τον εορτασμό της 150ης επετείου του οίκου. Από τότε, ο Hermès είναι συνεπής και συνεχίζει με εμπνευσμένες θεματικές κάθε χρόνο.

Τα θέματα γιορτάζουν το όραμα, τη δημιουργική κατεύθυνση και τη μελλοντική αποστολή του οίκου. Παρέχουν επίσης στους σχεδιαστές έμπνευση, προβάλλοντας τη φιλοσοφία του Hermès στον τρόπο ζωής.

Panoulis Photography