Getty Images / Ideal Image
Getty Images / Ideal Image
FENDI BAGUETTE

Η iconic τσάντα που επιστρέφει -Μία από τις πρώτες Ιt bags είναι τάση ξανά


Όταν σκέφτεστε iconic τσάντες, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη που έρχεται στο μυαλό σας;

Αν βλέπατε Sex & The City, σίγουρα αυτή την τσάντα μπορείτε εύκολα να την αναγνωρίσετε. Ήταν μια από τις αγαπημένες τσάντες της Carrie Bradshaw.

Σήμερα, στο 2019, η διάσημη τσάντα Baguette του οίκου Fendi επιστρέφει, μιας και o οίκος αποφάσισε να την επαναφέρει με νέα χρώματα και σχέδια.

Μετά το τεράστιο κύμα vintage κομματιών από luxury brands, o οίκος Fendi ακολουθεί τον Dior, φέρνοντας πίσω κομμάτια από το αρχείο για τη νέα σεζόν.

Αλλά η τσάντα Baguete έχει περισσότερη ιστορία από ό, τι, ίσως, γνωρίζετε.

Σχεδιασμένη το 1997 από την Silvia Venturini Fendi, έσπασε τους κανόνες του μινιμαλισμού της δεκαετίας του '90. Η μοναδική τσάντα εξελίχθηκε σύντομα σε αντικείμενο λατρείας, που αγαπήθηκε από trendspotters και έγινε το signature κομμάτι τoυ Fendi. Το όνομα «Baguette» προέρχεται από την παραδοσιακή γαλλική μπαγκέτα, την οποία συνήθως οι Γαλλίδες κρατούν κάτω από τον βραχίονα.

Η τσάντα Fendi Baguette έγινε μια από τις πρώτες It bags του κόσμου και ήταν παντού στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 - και τώρα είναι πίσω και μάλιστα για να μείνει.

 

 

 

 

Για τη συλλογή της Άνοιξη/ Καλοκαίρι του 2019, ο Fendi κυκλοφορεί την διάσημη σιλουέτα, αυτή τη φορά με ένα ελαφρώς διαφορετικό σχήμα και με μια ευρεία γκάμα χρωμάτων και υλικών.

Για την καμπάνια, το label επικεντρώνεται στην ιδέα του «Baguette Friends Forever» και παρουσιάζει μια σειρά από τσάντες vintage και new season, αναζητώντας την τέλεια μπαγκέτα.