Η παρθενική συλλογή της Louise Trotter για τη LACOSTE | 0 bovary.gr
Η παρθενική συλλογή της Louise Trotter για τη LACOSTE | 0 bovary.gr
13|03|2019 17:23
SHARE
LACOSTE

Η παρθενική συλλογή της Louise Trotter για τη LACOSTE


Με το πάθος που δημιουργεί καθετί καινούριο, η Louise Trotter παρουσιάζει την παρθενική της συλλογή για τη LACOSTE, στο Tennis Club de Paris -εμφανώς επηρεασμένη από την εποχή του René Lacoste, αλλά κυρίως από την αφοσίωσή του στην υπεροχή. 

Πρωταθλητής αλλά ταυτόχρονα και εφευρέτης, ο René δημιούργησε μια τεράστια κληρονομιά, μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο. Το πρωτοποριακό του πνεύμα και το έμφυτο προσωπικό του στυλ αποτέλεσαν τα δομικά στοιχεία της: performance ενδύματα με κύριο χαρακτηριστικό τους το στυλ. Προσεγγίζοντας την ιστορία της LACOSTE σαν πηγή έμπνευσης, η συλλογή Autumn Winter 2019  επανεξετάζει την χαμένη κομψότητα του αθλητισμού, μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα. Μεγάλη έμφαση δίνεται στο σώμα, το σχήμα και την κατασκευή, καταλήγοντας σε κομμάτια που ξεπερνούν την φαινομενική τους απλότητα. 

Σκιασμένη στα ουδέτερα χρώματα της πόλης και τα λευκά του tennis,  τα ζεστά κίτρινα και το κλασσικό πράσινο Vert 132 της LACOSTE, η συλλογή Autumn Winter 2019 της Louise Trotter πετυχαίνει τον στόχο της -οι επίσημοι κώδικες εναρμονίζονται με τα σύγχρονα technical ενδύματα. Το focus δίνεται στη αίσθηση άνεσης, μέσω υλικών γνώριμων στον οίκο, αλλά και καινούριων, όπως το flannel, το matte nylon, το loopback bouclé αλλά και το κλασσικό cotton piqué. 

Έμφαση επίσης δίνεται στα κλασσικά πανωφόρια, πάντα με Γαλλικές επιρροές, όπως το double-breasted παλτό "René", το anorak, το δίκουμπο blazer και η καμπαρντίνα. Στοιχεία ζωτικής σημασίας, κύρια κομμάτια πόλης, που εκσυγχρονίζονται, με αποσπώμενες κουκούλες, thermo-bonded ραφές και ψαροκόκαλο twill lining από τα archives του brand.

Το iconic κομμάτι της LACOSTE, το Polo, θεμελιώνει τα looks και δίνει χώρο στον πειραματισμό της Trotter. Στη συλλογή εντοπίζουμε deconstructed Polo με πλεκτούς, ριγέ γιακάδες ή και layered ως mock-neck twinsets. Μεγάλα hand-knits, επηρεασμένα από το ρεύμα του Κυβισμού συνεχίζουν αυτό το θέμα και επανερμηνεύουν το παραδοσιακό Tennis Sweater. 

Η έννοια sportif επαναπροσδιορίζεται, με ενέσεις κομψότητας σε sport κομμάτια, αλλά και αντίστροφα. Η κλασσική καμπαρντίνα ενισχύεται με drawstring προστατευτικά καλύμματα για το backpack, ενώ η κλασική Tennis Skirt μετατρέπεται σε box-pleated tunic που μας θυμίζει ποδιά. Ρευστοί όγκοι εμφανίζονται σε printed και πλισέ μεταξωτά και λεπτομέρειες όπως το μονόγραμμα με το γεωμετρικό 'L' ή το color-blocked crêpe προσδίδουν ενδιαφέρον. 

Σχεδιασμένος το 1927 από τον Robert George, ο κροκόδειλος της LACOSTE αντιμετωπίζεται με χιούμορ σε ένα πλήθος μορφών -από την διακριτική tone-on-tone εκδοχή του, μέχρι all-over prints και εντυπωσιακά patchworks σε ιδιόμορφα δερμάτινα αξεσουάρ- επιβεβαιώνοντας το status του ως universal Pop Art icon.