Shutterstock
Shutterstock
MAISON MARGIELA

Είναι αυτά τα πιο άσχημα παπούτσια του 2019; O Μaison Margiela έχει διχάσει τον fashion κόσμο


Τις τελευταίες σεζόν, οι τάσεις της μόδας χαρακτηρίζονται από τον όρο «ugly». Ο όρος αναφέρεται σε δημιουργίες (ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ), με αμφιλεγόμενη αισθητική, που διχάζουν τον fashion κόσμο. 

Στην υπόδυση, εμφανίζονται συχνά ογκώδεις σιλουέτες με ανατρεπτικούς συνδυασμούς στοιχείων και στιλ, έχοντας την υπογραφή μεγάλων οίκων.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα dad trainers -που δεν χαρακτηρίζονται για την λεπτή και διακριτική φόρμα τους. Τα αθλητικά του μπαμπά φοριούνται από τις πιο στιλάτες γυναίκες της βιομηχανίας της μόδας στα πιο εντυπωσιακά street style look, με φορέματα ακόμα και με κοστούμια, σε ένα σύγχρονο athleisure ύφος.

H «ασχημόμορφη» όψη, ωστόσο, δεν έμεινε μόνο στα αθλητικά παπούτσια. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα Gucci slip-on loafers με την γούνινη επένδυση ή τα platform crocs του οίκου Balenciaga;

Αυτή τη φορά, ένας άλλος διάσημο οίκος μόδας θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το ugly παπούτσι του 2019.

Ο οίκος Maison Margiela  δημιούργησε τα Tabi.

 

Getty/Ideal Image
Getty/Ideal Image

Τα μποτάκια Tabi, εκ πρώτης όψεως, μοιάζουν με ένα απλό και κλασικό δερμάτινο μποτάκι με σταθερό τακούνι. Οταν, όμως, κοιτάξει κανείς λίγο καλύτερα παρατηρεί κάτι ασυνήθιστο.

Τα παπούτσια στο μπροστινό μέρος διαθέτουν σχισμή, η οποία διαχωρίζει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού από τα υπόλοιπα.

Δεν είναι λίγες οι Influencers που τόλμησαν το αμφιλεγόμενο σχέδιο μέσα στο χειμώνα, ενώ, το είδαμε και στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών: ένα ηθοποιός με εκκεντρικό στιλ, ο Cody Fern, το επέλεξε για την red carpet εμφάνισή του. 

Τα ugly μποτάκια είναι διαθέσιμα σε μία σειρά από χρώματα και στιλ. Πολλοί μιλούν για το επόμενο It shoe, μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στα παπούτσια του 2019.

 

Getty/Ideal Image
Getty/Ideal Image

Το σχήμα Tabi πιθανότατα είναι εμπνευσμένo από τα κλασικά παπούτσια εργασίας με καουτσούκ, γνωστά ως Jika-Tabi, δημοφιλή στην Ιαπωνία στις αρχές της δεκαετίας του 1900.

Οι κάλτσες tabi split-toe, σχεδιασμένες να φορεθούν με σανδάλια τύπου thong, φορέθηκαν στην Ιαπωνία πολλούς αιώνες πριν.

 

Ap Images
Ap Images

Σήμερα, ο κόσμος της μόδας είναι πιο ανοιχτός από ποτέ σε καθετί που δηλώνει καινοτομία, πρωτοτυπία και πρόκληση, με καθετί εξτρεμιστικό. Είναι το πιο ριζοσπαστικό σχέδιο του 2019 και σε λίγο θα είναι παντού.