Getty Images/Ideal Image
Getty Images/Ideal Image
GRANDMA TRENDS

Retro Vibes -Oι τάσεις του καλοκαιριού που βγήκαν απευθείας από την ντουλάπα της γιαγιάς


«Vintage», το μοντέρνο που έρχεται από το παρελθόν.

Ένας όρος που χαρακτήρισε αρκετές από τις τάσεις της σεζόν που μας πέρασε: συναντήσαμε μαντήλια από μετάξι, το tweed, τις σιλουέτες της δεκαετίας του '80 και τα αξεσουάρ croc-stamped.

Η Lisa Aiken, η πρώην διευθύντρια μόδας της Net-a-Porter, εξήγησε την (επι)στροφή στην κατηγορία των ρετρό κλασικών στις τάσεις πέρυσι: «Αυτό που διαπιστώσαμε, είναι η έντονη παρουσία της faux fur και τα scarf prints από τον Richard Quinn. Οι σχεδιαστές πήραν την ιδέα του vintage και την έκαναν δική τους».

Αυτοί οι fashion θησαυροί συνεχίζουν να έχουν παρουσία στην καλοκαιρινή μας γκαρνταρόμπα, με floral φορέματα, vintage μαντήλια, κοσμήματα με μαργαριτάρια και τετράγωνα παπούτσια σε όλο το Instagram feed μας.

Υπάρχουν επτά grandma trends ιδιαίτερα δημοφιλή -οι πιο επιδραστικές και στιλάτες γυναίκες τα αποθεώνουν στο Instagram- και μπορείτε να τα βρείτε σε vintage καταστήματα, στα high-street brands ή μεγάλους οίκους όπως Gucci και Prada. 

Oι γυναίκες σε παλαιότερες δεκαετίες χαρακτηρίζονταν για την ανεπιτήδευτη κομψότητά τους κι αυτό θέλουμε να πετύχουμε κι εμείς σήμερα.

Εμείς δημιουργήσατε μια λίστα με τις τάσεις «της γιαγιάς» που θα φορέσουν οι πιο στιλάτες

1. Tweed

2. Kάλτσες ως το γόνατο

 

3. Μαντήλια φορεμένα γύρω από το κεφάλι

 

4. Παπούτσια με τετράγωνη μύτη

 

6. Γιλέκα

 

7.«Δομημένες» τσάντες