«Karl for ever» -Μια γιορτή αφιερωμένη στον Karl Lagerfeld | 0 bovary.gr
«Karl for ever» -Μια γιορτή αφιερωμένη στον Karl Lagerfeld | 0 bovary.gr
KARL LAGERFELD

«Karl for ever» -Μια γιορτή αφιερωμένη στον Karl Lagerfeld


Οι οίκοι CHANEL, FENDI (LVMH) και KARL LAGERFELD συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τον Karl Lagerfeld σε μια γιορτή σχεδιασμένη, σκηνοθετημένη και διοργανωμένη από τον Robert Carsen, στο Παρίσι.

Οι πολυάριθμες πτυχές αυτού του εξαιρετικού ανθρώπου προβλήθηκαν μέσα από ένα βίντεο με στιγμιότυπα από όλη τη ζωή του, μαζί με μαρτυρίες από ανθρώπους που τον γνώριζαν, καθώς και με τα γενναιόδωρα «Live» πολύ ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών που παρουσίασαν μέρος της μουσικής και της λογοτεχνίας που ο Karl αγάπησε τόσο πολύ.

Ο πολυσχιδής χαρακτήρας του, η μοναδική αισθητική αλλά και η απλότητά του, γέμισαν τον χώρο, στον οποίο οι φίλοι τοι συγκεντρώθηκαν για να τον τιμήσουν.

Οι ηθοποιοί Tilda Swinton, Fanny Ardant, Cara Delevingne και Helen Mirren, φίλοι του Karl Lagerfeld, απήγγειλαν αποσπάσματα από έργα των αγαπημένων του συγγραφέων, όπως η Virginia Woolf, Stéphane Mallarmé, Colette και Edith Sitwell.

Ο εξαιρετικός χορευτής Jookin Lil Buck, ο λαμπρός βιολιστής Charlie Siem (ο οποίος έπαιξε Paganini, έναν από τους αγαπημένους συνθέτες της μητέρας του Karl Lagerfeld, Elizabeth), ο Αργεντινός χορογράφος German Cornejo, συνοδευόμενος από μια ομάδα 17 χορευτών του τάνγκο και την 7μελή ορχήστρα από το Μπουένος Aires (ο Carlos Gardel ήταν ο αγαπημένος τραγουδιστής του Karl Lagerfeld και το τάνγκο ήταν ο αγαπημένος του χορός), ο διάσημος πιανίστας Lang Lang (που έπαιξε Chopin στο μεγάλο πιάνο που σχεδιάστηκε από τον Karl Lagerfeld για την 150η επέτειο του Steinway) και ο Αμερικανός καλλιτέχνης Pharrell Williams ήταν επίσης στη σκηνή, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον άνθρωπο που τους σημάδεψε βαθιά και ο οποίος ήταν φίλος με κέθε έναν ξεχωριστά. 

Αυτοί οι καλλιτέχνες -καθώς και οι 2.500 επισκέπτες που παρευρέθηκαν στο Grand Palais στο Παρίσι για να γιορτάσουν τον Karl Lagerfeld, «βυθίστηκαν» σε μια εκπληκτική έκθεση 56 μεγάλων πορτρέτων που απαθανάτισαν καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του, μερικοί από τους πιο φημισμένους φωτογράφους σε ένα περιβάλλον σχεδιασμένο από τον Robert Carsen, εμπνευσμένο από τα αγαπημένα χρώματα του Karl: ασπρόμαυρο, με μια κόκκινη πινελιά.

Με τη σειρά τους, οι συμμετέχοντες τίμησαν τον καλλιτέχνη, αυτόν τον άνθρωπο του πολιτισμού, τον φωτογράφο, τον δημιουργό ... σε μια κορυφαία στιγμή τόσο μεγάλη όσο το ταλέντο του.