Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Πού μπορώ να βρω οικονομικές αυθεντικές τσάντες από μεγάλους οίκους; Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Η Τρίτη είναι η μέρα που τα λέμε μέσα από την στήλη μου στην Bovary.

H επικοινωνία μας, όμως, δεν σταματά ποτέ καθώς, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, λαμβάνω τις ερωτήσεις σας που κάθε φορά έχουν ξεχωριστό χαρακτήρα. Οι απορίες σας εκφράζουν τον τρόπο που βλέπετε την μόδα και αντιλαμβάνεστε την έννοια του «στιλ»: αυτό δεν μπορεί παρά να έχει τεράστιο ενδιαφέρον για μένα. 

Πάμε να δούμε τις ερωτήσεις σας γι'αυτή την εβδομάδα...

Πελαγία μου καλησπέρα. Έχω μία τούλινη φούστα λίγο πιο κάτω από το γόνατο, αγορασμένη όταν ακόμη γινόταν χαμός με αυτές! Παρ'όλα αυτά τώρα, δεν ξέρω πώς να τη φορέσω και να μην μου φαίνεται τελείως «συνηθισμένο» το σύνολο. Eχεις κάτι να μου προτείνεις; Eίτε για καλύτερο σύνολο, είτε για πιο casual. Μην μου το δείξεις με σταράκια, please.

Είσαι η καλύτερη, φιλιά!

Αγαπητή φίλη, μερικά ρούχα καλό θα ήταν να τα πούμε «ανενεργά», έτσι ώστε να τα αποθηκεύσουμε για λίγο διάστημα μέχρι να ξαναγυρίσει η μόδα τους.

Αν καίγεσαι να την φορέσεις (σε καταλαβαίνω!) σου προτείνω την μέθοδο «Chiara Ferragni». Τα τούλινα φορέματα Dior που φόρεσε στον γάμο της μπορούν να σε εμπνεύσουν για ένα αντίστοιχο σύνολο. Αγόρασε ένα κορμάκι με φτερά και συνδύασε το με τη φούστα σου για μια «εξωτική» εμφάνιση σε καλοκαιρινό γάμο. 

 

 

Γεια σας! Πού μπορώ να βρω οικονομικές τσάντες από μεγάλους οίκους; Μεταχειρισμένες αλλά να μην είναι μαϊμού; Ευχαριστώ!

Το Vestiaire Collective είναι ο online προορισμός για τις επώνυμες τσάντες αλλά και τα ρούχα. Υπάρχει ειδική επιτροπή που εξετάζει την αυθεντικότητα των επώνυμων τσαντών, κοσμημάτων και ρούχων. Μέχρι στιγμής, είναι το πιο αξιόπιστο ηλεκτρονικό κατάστημα. 

 

 

Γεια σου Πελαγία! Συγχαρητήρια για τις απλές και πρακτικές συμβουλές που μας δίνεις κάθε εβδομάδα! Θα ταξιδέψω τον Αύγουστο 15 μέρες στη Νέα Υόρκη για διακοπές. Θα ήθελα τις συμβουλές σου για το κατάλληλο για sightseeing και περπάτημα, ντύσιμο. Είμαι 32 ετών, μέτριο ανάστημα, αδύνατη. Επίσης, δώσε μου καμιά ιδέα σε τι αγορές να επενδύσω στην πρωτεύουσα του shopping! Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!! Καλό καλοκαίρι!

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Σκοπός της στήλης είναι οι απλές και πρακτικές λύσεις για να γίνει η καθημερινότητά μας πιο εύκολη. Δεν έχω επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη αλλά από μακρινά ταξίδια μου έχω διαπιστώσει τα εξής:

1. Παρόλο που ετοιμάζω 1 outfit για την κάθε μέρα, στο τέλος του ταξιδιού περισσεύουν συνδυασμοί. Αυτό συμβαίνει γιατί πάντα παίρνω έξτρα ρούχα αλλά και γιατί μερικά τα ξαναφοράω με άλλους συνδυασμούς. 

2. Μην κάνεις κανένα αστείο και δεν πάρεις μαζί σου αθλητικά, μπορεί να φαντάζεσαι πως θα είσαι σε φάση Κάρι αλλά μετά από το πολύ περπάτημα δεν θα αντέχεις να σταθείς. Ιδανικά 4 ζευγάρια παπούτσια για 15 ημέρες. Να αλλάζεις και να ξεκουράζεσαι. 

3. Πάμε, λοιπόν, τώρα στο δια ταύτα, όχι στα τζιν, ναι στα φορέματα. Συνδυάζονται και με τα sneakers καμουφλάροντας την άνεσή σου με αέρινα ντυσίματα.

4. Οι βαλίτσες παρακαλώ να μείνουν σχετικά άδειες για να γεμίσουν στον γυρισμό. Άσε τα μαγνητάκια για όλο τον κόσμο και τα κουκλάκια και ξεχύσου σε vintage μαγαζιά για αγορές αξέχαστες!

5. Μια άνετη και δροσερή λύση είναι τα cargo παντελόνια, που με απλά λευκά t-shirt και κρίκους γίνονται ιδανικά outfits.

6. Slip dress για όλη μέρα με sneakers και τα σανδάλια στο backpack για να αλλάξεις για τα afternoon drinks!   

7. Κοσμήματα, μπαντάνες στον λαιμό με λευκά Τ-Shirt, καπέλα, φουλάρια είναι must για βγεις στις φωτό διαφορετική κάθε φορά με τα λιγότερα ρούχα στη βαλίτσα σου.

 

 

 

 

Γεια σου Πελαγία! Αγόρασα ένα μαγιό, μπικίνι, λευκό με σχετικά διακριτικά σχέδια κόκκινου χρώματος. Με τι να το συνδυάσω στην παραλία; Σκεφτόμουν κάποιο παρεό αλλά τα περισσότερα είναι είτε έντονα εμπριμέ ή πολύ μουντά. Δεν θέλω πάλι τζιν σορτσάκι και φανελάκι και τα μακριά καφτάνια μου φαίνονται πολύ «μανταμέ». Είμαι 27 χρονών και μικροκαμωμένη.

Λοιπόν, το τζιν σορτς για παραλία δεν είναι. Είσαι μια χαρά κυρία όταν πας και τσουπ το βγάζεις και μετά όταν είσαι μετά τα λάδια και τα αλάτια απλά δεν μπαίνει.

Για να μην χτυπιέσαι στην παραλία για να χωρέσεις μέσα στο άβολο σορτς σου προτείνω μια λευκή πουκαμίσα.

Απλό όμορφο και διαχρονικό. Για εσένα που είσαι μικροκαμωμένη, βάλε στη μέση μια πλεκτή ζώνη ή ένα φουλάρι της μαμάς σου.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο  ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το  I have nothing to wear

Διαβάστε επίσης: «Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις με 150 ευρώ;» -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει