Bottega Veneta
Bottega Veneta
BOTTEGA VENETA

Bottega Veneta: o «παλιός» οίκος μόδας είναι ο διάδοχος του Celine -Tα δημοφιλή κομμάτια


Όταν η Phoebe Philo αποχώρησε από τον οίκο Céline, αναρωτηθήκαμε πού θα στραφούν οι γυναίκες για μίνιμαλ και κομψά κομμάτια με μία ανατρεπτική πινελιά.

Η απάντηση είναι ο Bottega Veneta. O ιταλικός οίκος μόδας ανανεώθηκε όταν ανέλαβε δημιουργικός διευθυντής ο Daniel Lee τον Ιούλιο του 2018. Ο πρώην διευθυντής ready-to-wear design του Céline έχει καταφέρει να κάνει τον οίκο Bottega Veneta πιο δημοφιλή από ποτέ.

Δεν υπήρξε ποτέ το brand που θα δείτε σε εικόνες street style, ωστόσο, στην τελευταία εβδομάδα μόδας Haute Couture στο Παρίσι, ήταν ξεκάθαρο ότι αυτή είναι η μάρκα με τα πιο cult κομμάτια του 2019.

Σε μόλις 12 μήνες, ο Lee έχει μετατρέψει αυτό το ιταλικό κλασικό brand στο όνομα για το οποίο μιλούν όλοι. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε διαθέσιμο το pouch bag ή ένα ζευγάρι square-toe τακούνια, αφού έχουν γίνει ανάρπαστα. Σύμφωνα με την παγκόσμια μηχανή αναζήτησης μόδας Lyst, οι αναζητήσεις για κομμάτια Bottega Veneta αυξήθηκαν κατά 71% σε τριμηνιαία βάση -με τα αξεσουάρ να είναι η κορυφαία.

 

 

 

Ο κόσμος της μόδας φαίνεται πως έχει λατρέψει την ματιά του Lee και τις δημιουργίες από την νέα του θέση. Κάθε κατηγορία από τα έτοιμα ενδύματα στα δερμάτινα είδη και τα κοσμήματα αποπνέει μια διακριτική σύγχρονη πολυτέλεια, για εκείνους που θέλουν να φαίνονται και να νιώθουν αβίαστα κομψοί.

 

 

Υπάρχει ήδη ένας λογαριασμός fan στο Instagram που ονομάζεται @newbottega αφιερωμένος στην αισθητική του Lee, με περισσότερους από 18.000 θαυμαστές, την ώρα που οι μεγαλύτερες Influencers φορούν ήδη τα hot fashion items του οίκου, που από ό,τι φαίνεται θα είναι ο διάδοχος τoυ Celine.