Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
19|09|2019 10:00
SHARE
LACE BOOTS

Το trend που έρχεται από τον 19ο αιώνα -Τα sexy-chic βικτωριανά μποτάκια που θα απογειώσουν κάθε σύνολο


Στις αρχές του 2019, ένα trend έκανε δειλά δειλά την εμφάνισή του και μας μετέφερε για λίγο σε μια άλλη εποχή. 

Την εποχή που τα γυναικεία φορέματα ήταν ένας καμβάς απαλών χρωμάτων με φουσκωτά μανίκια, μισοφόρια και κορσέδες. Μιλάμε φυσικά για τη βικτωριανή εποχή που -αν μη τι άλλο- χάρισε στην μόδα μεγάλες στιγμές. 
Στα μέσα του 19ου αιώνα τα μισοφόρια αντικαταστάθηκαν από τα κρινολίνα, και λίγο αργότερα από τα τουρνούρια, μέχρι τα τελευταία να εγκαταλειφθούν στο τέλος του αιώνα. 
Πιθανότατα όλα αυτά να τα έχετε θαυμάσει σε ταινίες εποχής, όπως και τα χαρακτηριστικά παπούτσια της βικτωριανής εποχής, τα κομψά μποτάκια με το τακούνι και τα λεπτά κορδόνια, τα οποία επέστρεψαν πιο δυναμικά από ποτέ.  

Η βικτωριανή μόδα έμεινε στην ιστορία αφού οι τάσεις της εποχής εκείνης καθορίστηκαν, κυρίως από το πένθος. Το πένθος της βασίλισσας Βικτώριας για τον σύζυγό της. Οι περισσότερες γυναίκες που πενθούσαν την εποχή εκείνη επηρεάστηκαν πολύ από το στιλιστικό ύφος της βασίλισσάς τους και το ακολούθησαν τυφλά.. 

Οι μπότες που είναι εμπνευσμένες από τη συγκεκριμένη εποχή έχουν κάνει το δικό τους δυναμικό come back έχοντας κατακλύσει τους δρόμους στις εβδομάδες μόδας και τα ράφια των high end brands -τα οποία βλέπουν τις πωλήσεις τους να απογειώνονται μέρα με την ημέρα. 

 

 

 

Οι επιλογές είναι αμέτρητες ωστόσο μεταξύ αυτών υπάρχουν οικονομικά κομμάτια με την κλασική αισθητική, όπως αυτές οι λευκές μπότες από τα Zara.
 

Zara