Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
27|09|2019 10:00
SHARE
NEW TREND ALERT

Safari Jacket: Στην Eβδομάδα Mόδας του Μιλάνου όλοι ξετρελάθηκαν με αυτό το πανωφόρι


Μία από τις πιο εντυπωσιακές εβδομάδες μόδας -αν και ακόμη δεν έχει τελειώσει ο μήνας- ήταν αυτή στο Μιλάνο.

Και μπορεί οι ρυθμοί να επανέρχονται σιγά σιγά στην κανονικότητα, ο απόηχος των σόου και του street style όμως, παραμένει στην ιταλική μέκκα της μόδας.

Ας κάνουμε μία ανασκόπηση στα όσα είδαμε: Ξεκινάμε από τα μεγάλα trend του Chocolate Brown, του ροζ και των animal print. Προχωράμε στα έντονα prints,(με την ανεπανάληπτη εμφάνιση της J Lo στο σόου της Donatella Versace) για να καταλήξουμε στα κοστούμια με σορτς -αντί για παντελόνι- και γραβάτα από τη Max Mara και το χρώμα στα δερμάτινα -που φέτος θα δούμε παντού γύρω μας.

Αυτό ωστόσο που μας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση δεν βρίσκεται πιο πάνω. 

Είναι το λεγόμενο safari jacket, μία τάση που είδαμε στις πασαρέλες της Νέας Υόρκης με την Coach να παρουσιάζει τη δερμάτινη εκδοχή του, τον οίκο Boss να το επανασυστήνει σε απίθανο κάμελ χρώμα με τζούντο ζώνη και τον οίκο Burberry να δίνει το δικό του στίγμα στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου. 

Στο Μιλάνο -όπου οι ανδρική μόδα είχε πάντα σε περίοπτη το safari jacket- η τάση ήταν αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής. Ο οίκος Dolce & Gabbana παρουσίασε στη συλλογή του το μπεζ σαφάρι κοστούμι, με oversized σακάκια και εφαρμοστά παντελόνια.

 

 

Η MaxMara εν τω μεταξύ αναβάθμισε το must have κομμάτι δίνοντάς του πιο σοφιστικέ ύφος, χρώμα και αφαιρώντας τη ζώνη. Μάλιστα ορισμένα, όπως θα δείτε και πιο κάτω, θυμίζουν πολύ πανωφόρι αξιωματικού παρά ένδυμα της ζούγκλας. 

 

 

 

 

Και φυσικά ο οίκος ο Gucci και ο Alessandro Michele, μάς έδειξαν την πιο παιχνιδιάρικη μορφή του σε έντονη πορτοκαλί απόχρωση, συνδυασμένο με μπλε μπότες. 

 

Getty/Ideal Image
Getty/Ideal Image