Zara
Zara
PREPPY STYLE

Preppy στυλ: Είναι ξανά in και βρήκαμε τα ωραιότερα κομμάτια για να το υιοθετήσετε


Μπορεί το athleisure να εκτόπισε προσωρινά όλα τα στυλ ντυσίματος που θεωρούνταν «αυστηρά» και στημένα, αλλά σιγά σιγά (και επειδή η μόδα κάνει αιώνιους κύκλους) αυτά επιστρέφουν μεταμφιεσμένα και βάζουν υποψηφιότητα για το επόμενο must. 

Την εποχή που παιζόταν το Gossip Girl, τα κορίτσια λάτρεψαν τα posh looks των πρωταγωνιστριών και υιοθέτησαν το preppy σε κάθε εκδοχή του. 

Λίγη ιστορία: Μπορεί στα ελληνικά το preppy να παραπέμπει βολικά στο «καθώς πρέπει», αλλά ο όρος προέρχεται από την Αμερική και τα διάσημα preparatory schools, δηλαδή τα πρώτα ιδιωτικά σχολεία που προετοίμαζαν τους γιους (αρχικά) των εύπορων κοινωνικών στρωμάτων για το πανεπιστήμιο. Το κολλεγιακό στυλ λοιπόν, περιελάμβανε μεταξύ άλλων καλοραμμένα σακάκια, μπλούζες polo, περιβολή τένις, μοκασίνια και βερμούδες. 

 

 

Σήμερα, και αφού τα chunky sneakers έχουν γράψει χιλιόμετρα στους δρόμους των πόλεων και τα ρούχα πέφτουν χαλαρά και άνετα στο σώμα (έγινε τάση ως και το fanny pack!), το uptown στυλ επιστρέφει ανανεωμένο. 

Κοριτσίστικα πουκάμισα με φιόγκους στο λαιμό, λευκοί γιακάδες που βγαίνουν από πολυτελή πουλόβερ, καρό φούστες, πιέτες, μεσάτα παλτό και στέκες συνθέτουν μια νέα εποχή για τη θηλυκότητα που παίζει με την upper class εικόνα σαν να είναι ρόλος σε ταινία. 

Καρό παντού

 

 

Mango

Μεσάτο παλτό

Zara

Φιόγκοι στο λαιμό

 

 

Valentino

Θηλυκό φόρεμα 

 

 

Zara

Κλασικό πουλόβερ

 

 

Massimo Dutti