Shutterstock
Shutterstock
ΑΨΟΓΟ LAYERING

Το μυστικό του άψογου layering -Χρειάζεστε μόνο ένα απλό κομμάτι


Χειμώνας σημαίνει layering και layering στον κόσμο της μόδας σημαίνει ευρηματικοί συνδυασμοί των κομματιών της γκαρνταρόμπας. 

Εκτός από την πρακτική πλευρά του -τις στρώσεις που κρατούν το σώμα ζεστό- το layering είναι ένα στιλιστικό παιχνίδι για δυνατούς λύτες, αφού αποδεικνύει πόσα διαφορετικά looks μπορεί να προκύψουν από διαφορετικό σετάρισμα των ίδιων ρούχων. 

Τα τελευταία χρόνια οι fashionistas έχουν πάει τους πειραματισμούς σε νέο επίπεδο, φορώντας φορέματα πάνω από παντελόνια και σακάκια πάνω από ποδηλατικά κολάν, αλλά και οι σχεδιαστές δίνουν την ιδανική «πρώτη ύλη» με oversized κομμάτια, ενδιαφέροντα κοψίματα και ανοίγματα που προδιαθέτουν για άψογο layering. 

Στις φετινές Εβδομάδες Μόδας, πάντως, ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ένα απλό, basic κομμάτι το οποίο πιθανότατα υπάρχει ήδη στη ντουλάπα σας: η μπλούζα με ψηλό λαιμό ή αλλιώς το ζιβάγκο.

Μην σκεφτείτε τα μεγάλα πλεκτά με ψηλούς λαιμούς που διπλώνουν, προστατεύοντας από το κρύο -πρόκειται για τα εφαρμοστά στο σώμα ζιβάγκο σε κλασικό μαύρο ή λευκό χρώμα, τα οποία φορέθηκαν σαν υπόστρωμα κάτω από πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους outfits. 

Κάτω από θηλυκά φορέματα και jumpsuits, μέσα από πουκάμισα και σακάκια για πιο geeky chic εμφανίσεις, συνδυασμένο με midi φούστα ή μέσα από κοστούμια σε έντονα χρώματα, το ζιβάγκο είναι το φετινό (και παντοτινό) μυστικό για άψογο και σικάτο layering, που δίνει ένα twist στην αναμενόμενη εμφάνιση.

Απλώς δεν γίνεται να κάνετε λάθος. 

Παρακάτω δείτε τα ωραιότερα turtlenecks της αγοράς για να επενδύσετε τώρα. 

Zara

Massimo Dutti

HM

Moncler

Solace London