Shutterstock
Shutterstock
ΣΤΙΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΚ

Το στιλιστικό τρικ που μεταμορφώνει το oversized σακάκι -Λεπταίνει τη μέση


Στις Εβδομάδες Μόδας η στιλιστική έμπνευση έρχεται κατά κύματα και δεν πηγάζει μόνο από το runway αλλά και από τις street style εμφανίσεις. 

Influencers, fashion editors και μοντέλα βάζουν τα δυνατά τους για να παρουσιάζουν outfits που είναι «μπροστά», καινοτόμα, edgy και επίκαιρα συνδυάζοντας τις τρέχουσες τάσεις με την προσωπική τους στιλιστική πινελιά. 

Κάθε φορά, λοιπόν, κρατάμε ιδέες και σημειώσεις- τώρα βάζουμε το σελιδοδείκτη στη λέξη «σακάκι». 

Το oversized blazer είναι το κομμάτι που ξανα-ανακάλυψε ο κόσμος της μόδας τα τελευταία χρόνια σε διάφορες εκδοχές: καρό, τουίντ, κοτλέ, δερμάτινο ή υφασμάτινο παστέλ, το σακάκι (συχνά σε εκδοχή κοστουμιού) είναι το απόλυτο πανωφόρι του φθινοπώρου. 

 

Ο πιο mainstream τρόπος να το φορέσετε είναι ανοιχτό, συνδυασμένο με παντελόνι και ένα εφαρμοστό τοπ. Ο ψαγμένος τρόπος των influencer όμως, επιτάσσει να βάλετε το σακάκι μέσα από ένα ψηλόμεσο παντελόνι. Έτσι, η σιλουέτα αλλάζει σχήμα- οι τονισμένοι ώμοι του σακακιού έρχονται σε αντίθεση με τη λεπτή μέση που δημιουργεί το ψηλόμεσο τζιν- με αποτέλεσμα το σώμα να φαίνεται πιο αδύνατο. 

 

 

Bonus tip 1: Επιλέξτε ένα ψηλόμεσο τζιν ή υφασμάτινο παντελόνι που σας είναι άνετο- αν είναι ήδη εφαρμοστό το σακάκι θα διαγράφεται από μέσα. 

 

 

Bonus tip 2: Σταυρώστε το σακάκι στο στήθος σας και πιέστε τις κάτω άκρες του μαζί, ώστε να μην φουσκώνει μέσα από το τζιν και χαλάει το σχήμα. Προσθέστε μία ζώνη για να σταθεροποιήσει το look. 

 

Δείτε τρία stylish σακάκια της αγοράς για να υιοθετήσετε το look.

Zara

Massimo Dutti

Anna Quan