Πομ πομ σε τσάντες και παπούτσια
Αν κάθε φορά βλέπεις τις πομ-πομ που κρατούν οι μαζορέτες και ζηλεύεις, γιατί ούτε μαζορέτα είσαι, ούτε να τις φορέσεις κάπου (πέρα από τις απόκριες) μπορείς, τότε με χαρά σου λέμε πως φέτος είναι ότι πιο στιλάτο υπάρχει.
Οι χνουδωτές μπάλες βγαίνουν σε μίνι έκδοση, αντικαθιστούν τα κρόσσια και γίνονται το νούμερο 1 αξεσουάρ σε παπούτσια, καπέλα, τσάντες ακόμη και κοσμήματα. Οι σχεδιαστές αγαπάνε τις μικρές, χρωματιστές φούντες που μεταμορφώνουν ένα καλοκαιρινό πέδιλο, δίνουν μία παραδοσιακή νότα σε ένα folklore τσαντάκι και κάνουν πιο παιχνιδιάρικο το αγαπημένο σου κιμονό.
Την αρχή έκανε ο οίκος Gucci, ο οποίος πήγε ένα βήμα παραπέρα τα lace up σανδάλια, στολίζοντάς τα με πομ-πομ εκεί που δένουν. Από την άλλη, ο οίκος Fendi δήλωσε στεγνά πως τα πομ-πομ είναι της μόδας, βγάζοντας ξεχωριστή συλλογή με χνουδωτά μπρελόκ σε διάφορα χρώματα και σχήματα.
Ακόμη μία ενδιαφέρουσα ελληνική πρόταση είναι τα χειροποίητα σανδάλια της Ελίνας Λιναρδάκη, η οποία δημιουργεί χρωματικές πανδαισίες από πομ πομ, κορδέλες και αρχαία νομίσματα πάνω σε δερμάτινα σανδάλια.
Aν, λοιπόν, θέλεις να πειραματιστείς με την νέα τάση, αλλά διστάζεις, ξεκίνησε ενσωμάτωνoντάς το στο beachwear σου. Ένα ψάθινο καπέλο ή μία τσάντα με χρωματιστά πομ πομ (τα οποία μπορείς ακόμη να βρεις και να κολλήσεις μόνη σου). Θα εκπλαγείς πόσο πιο καλοκαιρινά θα δείχνουν με ένα τόσο δα αξεσουάρ.