ΤΟ 2017 ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ

Πράσινο, το χρώμα του 2017 - Πώς να το φορέσεις, τι να προσέξεις


Το χρώμα της φύσης, της ζωτικότητας και της δημιουργίας. Συμβολίζει την αρμονία, την ανανέωση, την αφοσίωση, την φροντίδα. Είναι το χρώμα της ελπίδας, της άνεσης, της χαλάρωσης, της ξεκούρασης. Αποπνέει ζεστασιά και ισορροπία.

Ανάμεσα στο κίτρινο και το μπλε, το πράσινο, λένε, ότι επιλέγεται από άτομα προσγειωμένα στις απόψεις τους, πρακτικά και λογικά. Το πράσινο θα είναι το χρώμα του 2017 σύμφωνα με την Pantone. Για την ακρίβεια, στην παλέτα της Pantone ονομάζεται Greenery. To «greenery» θυμίζει άνοιξη, φέρνει την αίσθηση της δροσιάς και της φρεσκάδας. Ανανέωση ή επανεκκίνηση. H executive director του Pantone Color Institute Leatrice Eiseman δήλωσε ότι το Greenery προσφέρει την ελπίδα που επιζητάμε σε ένα πολύπλοκο κοινωνικό και πολιτικό τοπίο, ικανοποιώντας την αυξανόμενη επιθυμία μας να αναζωογονηθούμε και να υπάρξει ενότητα για έναν μεγαλύτερο σκοπό. Το Greenery συμβολίζει την επανασύνδεσή που ψάχνουμε με την φύση.

Το πράσινο (greenery) θα είναι μια από τις ενδιαφέρουσες χρωματικές τάσεις αυτής της σεζόν, αναβαθμίζοντας τις καθημερινές μας εμφανίσεις. Ελκυστική απόχρωση και ένα χρώμα που αναμένεται να γίνει δημοφιλές, κερδίζοντας έδαφος στις καθημερινές μας εμφανίσεις. H παλέτα του πράσινου δίνει απεριόριστες επιλογές και μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικούς τόνους μεταξύ τους. Φορέματα, pants, tops, πουκάμισα, αξεσουάρ δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά στο look. H χρονιά που έρχεται ανάβει πράσινο στη μόδα και οι εμφανίσεις σας αναμένουν να είναι εκκεντρικές και δυναμικές.

Τι να προσέξεις:

1) Το πράσινο μπορεί να φορεθεί άνετα όλες τις ώρες της ημέρας και με πολλαπλούς τρόπους. Πρόσεξε, όμως, μην συνδυάσεις αταίριαστα μεταξύ τους κομμάτια σε πράσινους τόνους γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο ικανοποιητικό.

2) Μπορεί το χρώμα της χρονιάς να είναι το πράσινο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι για να το τιμήσετε θα πρέπει η εμφάνισή σας να είναι πράσινη από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Μπορείτε να φορέσετε συνδυαστικά και άλλους -ουδέτερους- τόνους ώστε να κάνει πάνω σας τη διαφορά. Ένα black look με μια πράσινη τσάντα ή ένα statement πράσινο κόσμημα θα κάνει έναν πολύ cool συνδυασμό.

3) To πράσινο δείχνει πάντα πιο κομψό όταν το συνδυάζουμε με μπεζ, καφέ και λευκό. Δεν θα ήταν καλή ιδέα να το συνδυάσετε με «φανταχτερά» χρώματα.

Οι τρόποι να το φορέσεις:

1) Φόρεμα

 

 

2) Πανωφόρι

 

\

 

 

3) Τσάντα

 

 

 

4) Παντελόνι

 

 

5) Φούστα