ΦΙΟΓΚΟΙ

Φιόγκοι, η τοπ λεπτομέρεια του φετινού χειμώνα - 14 τρόποι να τους φορέσεις


Εκπέμπουν θηλυκότητα. Μας γυρνάνε πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν είχαν θέση στα κοριτσίστικα φορέματα και στα μαλλιά μας. Οι φιόγκοι είναι τάση που δεν ξεπεράστηκε ποτέ.

Τη νέα χρονιά την βλέπουμε στα street style εμφανίσεις. Οχι, όμως, μόνο με τον συνηθισμένο τρόπο. Βλέπουμε φιόγκους να κοσμούν τα φορέματα, τα παντελόνια, τις τσάντες.

Φιόγκοι, παιχνιδιάρικοι και sexy. Δεν είναι λεπτομέρεια που βλέπουμε μόνο στα ρούχα της άνοιξης ή του καλοκαιριού.

Φιόγκοι και τον χειμώνα. Ξεχωρίζουν, δίνουν ξεχωριστή νότα στην εμφάνιση. Preppy και θηλυκή. Δείχνουν «άποψη».

Βλέπουμε φιόγκους να δένουν πίσω στην πλάτη, να δένουν στα πλάγια ενός παντελονιού. Ακόμα και μια κορδέλα στο γιακά που σχηματίζει έναν φιόγκο μπορεί να αναβαθμίσει όλο το look. 

Ενας φιόγκος δεν είναι μέρος μόνο ενός ρομαντικού στιλ ντυσίματος. Ο φιόγκος ανάλογα με το πώς θα φορεθεί μπορεί κάλλιστα να είναι και ροκ. Δεν είναι μόνο «για τα κοριτσάκια», λοιπόν.

Το στιλ το καθορίζεις εσύ!

Πώς να τους φορέσεις - Στιλιστικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις:

1) Συνήθως όταν μας αρέσει μια λεπτομέρεια στην εμφάνισή μας οδηγούμαστε στην υπερβολή. Οχι λοιπόν φιόγκοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια, σε ένα μόνο outfit. Kράτα ισορροπία.

2) Φιόγκοι στα φορέματα, στα παντελόνια, στα πουκάμισα, στα τοπ, στις τσάντες. Φιόγκοι από σατέν, βελούδο, μουσελίνα, μεγάλοι ή μικροί.

3) Φρόντισε να μην είναι κραυγαλέα λεπτομέρεια. Πχ. ένας πολύ μεγάλος φιόγκος που δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο outfit είναι λεπτομέρεια που δεν προσδίδει κομψότητα.

4) Ξέφυγε από τα συνηθισμένα. Ο φιόγκος δεν στολίζει μόνο τον γιακά. Στολίζει υπέροχα και την πλάτη.