apimages
apimages
ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Balayage τέλος! Αυτή είναι η νέα τάση στη βαφή μαλλιών για το καλοκαίρι


Αν το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας δεν είναι το ξανθό, τότε σίγουρα έχετε αντιληφθεί πόσο δύσκολο είναι όχι μόνο να το διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό να μην στερεί σε τίποτα την υγεία, τη λάμψη και την ενυδάτωση τους.

Και μπορεί στην αγορά να υπάρχουν δεκάδες προϊόντα περιποίησης και φροντίδας που υπόσχονται θαύματα, αλλά πολλές φορές η ζημιά που έχουν υποστεί τα μαλλιά έπειτα από αυτή τη χρωματική αλλαγή είναι ανεπανόρθωτη και το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο αντιαισθητικό, αλλά επιδρά αρνητικά τόσο στην ψυχολογία, όσο και στο πορτοφόλι σου.

Για το λόγο αυτό οι hair stylists προτείνουν μια νέα μέθοδο βαφής των μαλλιών που ονομάζεται «palm painting» και έγινε αρχικά γνωστή στη Γαλλία και τις γυναίκες που ζουν εκεί, ιδιαίτερα δε τις διάσημες που το πρωτοδοκίμασαν.

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται στα μαλλιά από τους επαγγελματίες κομμωτές, οι οποίοι δημιουργούν φυσικά και αφηρημένα highlights, χρησιμοποιώντας ως μοναδικό τους εργαλείο τα ίδια τους τα χέρια (τις παλάμες τους) και όχι τις χτένες ή το αλουμινόχαρτο. Αυτό σημαίνει ότι μειώνονται και οι πιθανότητες να βγείτε από το κομμωτήριο και να έχετε «γραμμές» στα μαλλιά που θα έχουν δημιουργηθεί από την τοποθέτηση της βαφής.

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της γρήγορης αυτής τεχνικής, ο κομμωτής παίρνει ποσότητα από το προϊόν στο χέρι του και το δουλεύει πρώτα στις άκρες των μαλλιών, ενώ σταδιακά μετακινείται και προς τη ρίζα.

Η βαφή έχει μέσα από την τεχνική του «palm painting» έχει την ιδιότητα να απλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος του κεφαλιού και έτσι το χρώμα που αποκτούν τα μαλλιά, πέρα από άκρως φυσικό (καλύτερο ακόμη κι από αυτό που θα σας άφηνε ο ήλιος) είναι και ομοιόμορφο στο σύνολο του.

Τέλος, χάρη στην εφαρμογή της τεχνικής μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα στα μαλλιά σας, να κάνετε μια αλλαγή στην εμφάνιση σας, η οποία δεν απαιτεί την τακτική ανανέωση, επειδή ακριβώς το «palm painting» δημιουργεί αφηρημένα highlights, που αποσπούν την προσοχή ακόμα και από τη ρίζα των μαλλιών που μπορεί να έχει κάνει την εμφάνιση της.

Δείτε το παρακάτω βίντεο όπου έμπειρος hair colorist δημιουργεί με τη μέθοδο του «palm painting» το πιο εντυπωσιακό look.