Ο Jeremy Scott Πατάει τα 40 | 0 bovary.gr
Ο Jeremy Scott Πατάει τα 40 | 0 bovary.gr
11|05|2016 15:15
SHARE
Ο ΑΤΙΘΑΣΟΣ

Ο Jeremy Scott Πατάει τα 40


Αλλά μυαλό δεν βάζει... Οι δηλώσεις του πάντα καυστικές και προκλητικές. Δείχνει να αδιαφορεί για το αν πουλάνε τα ρούχα που σχεδιάζει ή για το αν θα χάσει τη δουλειά του. Τον αγαπάνε τα νιάτα αλλά τα αγαπάει κι αυτός. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για ένα από τα πιο άτακτα παιδιά της μόδας.

O Jeremy Scott γίνεται 40 ετών, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να αναιρεί το γεγονός ότι στο μυαλό μας θα έχει για πάντα τον τίτλο του αιώνιου έφηβου. Αδιαφορεί για τους επικριτές του και ετοιμάζεται να γιορτάσει τα είκοσι χρόνια του στο χώρο της μόδας μέσα στην επόμενη χρονιά, με μια έκθεση-αφιέρωμα σε όλη την πορεία του έως τώρα. Προς το παρόν, συμμετέχει σε ομαδική έκθεση στο Covent Garden του Λονδίνου, με τίτλο «Inflatable Dreams», όπου με διάφορες εγκαταστάσεις (installations) κάνει μικρούς και μεγάλους να δουν τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια.

δφφδ
δφφδ

Κατηγορήθηκε συχνά για τις ακραίες του δημιουργίες αλλά η πορεία του μπορεί να θεωρηθεί μια μορφή εκδίκησης για όσους δεν πίστεψαν σε αυτόν. Επηρεάστηκε βαθιά από τις φίλες που είχε κατά την παιδική του ηλικία και από τον ιαπωνικό πολιτισμό τον οποίο πάντα θαύμαζε. Με την υποστήριξη των Moschino και Versace ξεκινάει τη δική του σειρά, αρχικά με casual ντύσιμο, για να επεκταθεί στο βραδινό, σε αρώματα, παπούτσια και εσώρουχα.

Συνεργάστηκε με την Αdidas, έγινε creative director του οίκου Moschino, έντυσε τη Rihanna, τη Britney Spears και τη Katy Perry.

Αdidas
Αdidas

Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του οίκου Moschino, κατάφερε να μαζέψει εκείνο το κοινό που θέλει απλά να σοκάρει με την εμφάνισή του. Επιλέγει μπλουζάκια με logo, σλόγκαν και εκκεντρικές θήκες τηλεφώνων που γίνονται viral μέσω της Rita Ora και της Miley Cyrus.

Ασπάζεται τον κανόνα του ''more is more'', κάνοντας τα ρούχα Moschino το τέλειο talk of the town.

Επαναφέρει την Βarbie και τα Looney Tunes σε μπλούζες και κάπως έτσι εκτοξεύει τις αγορές του οίκου στα ύψη. Αν μπορούσαμε να τον ταυτίσουμε με κάποια από τις επιλογές του, αυτή θα ήταν το τελευταίο άρωμα Moschino «Fresh» που θεωρείται η επιτομή της εκκεντρικότητας, μιας και το packaging – ναι είναι καθαριστικό τζαμιών! - έχει ως στόχο να κάνει τη νοικοκυρά το fashion icon του σπιτιού της με πρωταγωνίστρια την Λίντα Εβαντζελίστα. Έτσι ακριβώς, κι ένας κοινός άνθρωπος, όπως ο Scott, δανείζεται ένα εντυπωσιακό περίβλημα και μένει στην ιστορία.

Κι ας γίνεται 40 ετών κι ας περνάει συνεχώς από τη μυθοποίηση στην απομυθοποίηση!

Αdidas
Αdidas