shutterstock
shutterstock
ΣΤΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ

Boob top: Η νέα τάση που αποδεικνύει ότι το στήθος βρίσκεται στο επίκεντρο της street style μόδας


Τα κομμάτια που αποδεικνουν ότι η μόδα, πλέον, «στηρίζει» το γυναικείο στήθος. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. 

 Η ανάδειξη του στήθους μιας γυναίκας ήταν, είναι και συνεχίζει να είναι και να εξελίσσεται με ευφάνταστους τρόπους, must στοιχείο του στιλ της. Η μόδα φροντίζει πάντα να λανσάρει κομμάτια που ναι μεν προτάσσουν το στήθος, αλλά, τις περισσότερες φορές, κρατώντας τα κοινωνικά προσχήματα, όπως ας πούμε να μη διαγράφονται οι θηλές. Ε λοιπόν αυτό αλλάζει.  

Έχουμε δει παραδείγματα που προέρχονται τόσο από το χώρο της μόδας, όσο και της τέχνης, όσο και των social media που στόχο έχουν να μιλήσουν ανοιχτά τόσο για το στήθος, όσο και για το σημείο που το κάνει την πρόδηλη ανάδειξή του, ταμπού-δηλαδή τις θηλές.

Αφήνοντας πίσω το συντηρητισμό και τον πουριτανισμό που είθισται να συνοδεύει αυτό το σημείο του γυναικείου σώματος, τα νέα κομμάτια αναδεικνύουν το γυναικείο στήθος έναν πιο ήπιο πλην ρεαλιστικό και σούπερ ενδιαφέρων τρόπο. 

Ακριβώς όμως επειδή είναι φτιαγμένα είτε με πολύ χιούμορ, είτε σε πιο σικ και θηλυκές φόρμες, συγκαταλέγονται άνετα μέσα στα trends που θέλουμε να φορέσουμε. 

Αυτή η μετάβαση από το ντεκολτέ στην απομίμηση του ντεκολτέ και από τα κρυμμένα ενισχυτικά στήθους μέσα από τα φορέματα, στις μπλούζες που δε φαίνεται κάτι, αλλά διαγράφεται σαφώς, έγινε με δύο συγκεκριμένα τοπ που φοριούνται με τρέλα από μοντέλα και Instagram influencers και έχουν γίνει ανάρπαστα. 

Instagram/ΝeverFullyDressed
Instagram/ΝeverFullyDressed

Το ένα είναι αυτό το boob top. Με έμπνευση το κίνημα του Free the Nipple που έχει σχεδιαστεί για φιλανθρωπικό σκοπό και παράλληλα υπερασπίζει το δικαίωμα των γυναικών να κυκλοφορούν με τις θηλές τους ελεύθερες (όπως δηλαδή μπορεί να κάνει κι ένας άντρας) και έχει βρει ανταπόκριση σε πολλές διάσημες (τόσο για λόγους υποστήριξης, όσο και για λόγους στιλ), αυτό το λεύκό t-shirt του βρετανικού fashion brand Never Fully Dressed, κάνει πάταγο στο Instagram.

 

 


Στην ουσία πρόκειται για μια ευφάνταστη και με αρκετά παιχνιδιάρικη διάθεση εκδοχή σχέδιο ενός στήθους στο πραγματικό ύψος του στήθους και το οποίο, νωρίτερα το 2017,το είδαμε και πάνω στην Kendall Jenner. Εκτός από το t-shirt το οποίο κοστίζει 29 λίρες, όπως φαίνεται από το site του brand, βγαίνει και σε φούτερ το οποίο όμως αυτή τη στιγμή έχει εξαντληθεί. 

 

 

Τελευταία όμως, δυναμική εμφάνισή έχει κάνει και αυτό το τοπ που έκανε -μεταξύ άλλων- τις Έμιλι Ρατακόφσκι, Μπέλα Χαντίντ και Κάιλι Τζένερ άφησαν τα σουτιέν στο συρτάρι με τα εσώρουχα.

 

 

Πρόκειται για ένα τοπ που στο ύψος του στήθους έχει μπανέλα (σαν ενσωματωμένο σουτιέν) ώστε εμφανώς να στηρίζει και να αναδεικνύει το στήθος. 

 

 

Είναι ιδέα του fashion brand Orseund Iris που έχει έδρα στη Νέα Υόρκη ενώ η σχεδιάστρια του είναι μόλις 25 χρονών. 

 

 

Δεν ξέρουμε πόσο σύμφωνη σας βρίσκουν αυτές οι ενδυματολογικές επιλογές, αλλά το σίγουρο είναι πως, πλέον, η street style μόδα όχι μόνο δε φοβάται να αναδείξει τη γυναικεία σεξουαλικότητα, αλλά προχωράει και εξελίσσεται μέσα από αυτή.