shutterstock
shutterstock
EYELINER

Tο eyeliner αλλιώς! Ο απίθανος νέος τρόπος να το φορέσεις


Οι makeup artists βρίσκουν διαρκώς καινούριους λόγους για να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μας για την ομορφιά και μας προκαλούν να αφήσουμε ελεύθερο το δημιουργικό μας ταλέντο για να υιοθετήσουμε τις τάσεις που μας συστήνουν.

Αυτή τη φορά αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο συνηθίζαμε μέχρι τώρα να φοράμε ένα από τα βασικά προϊόντα του νεσεσέρ, το eyeliner, το οποίο έχει ως στόχο να τονίσει το βλέμμα, να του χαρίσει βάθος, να διορθώσει το σχήμα των ματιών, ακόμη και να κάνει τις βλεφαρίδες να μοιάζουν πιο μακριές και πλούσιες.

Οι σπουδαίοι επαγγελματίες στο χώρο του μακιγιάζ θέλοντας να πάνε ένα βήμα παραπέρα τις τεχνικές τους, σπάνε τον κανόνα εφαρμογής του winged eye look, που θέλει τη γραμμή του eyeliner να ξεκινάει από την εσωτερική γωνία του ματιού και να «κατευθύνεται» προς την εξωτερική και μας προτείνουν την ανάποδη εκδοχή του!

Ναι, όπως πολύ σωστά διαβάσατε, οι makeup artists διατηρώντας τη διαχρονική αξία του black eyeliner και τη γοητεία ενός winged eye look, ξετρελαίνουν τον κόσμο της ομορφιάς με το «reverse eyeliner», το οποίο υπόσχεται να ανανεώσει την εμφάνισή μας και να της προσδώσει ύφος που φέρνει στο νου τα artistic μακιγιάζ των οίκων υψηλής ραπτικής στην πασαρέλα.

 

 

Για να δημιουργήσετε το συγκεκριμένο μακιγιάζ ματιών, όπως θα το δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες που έχουν ήδη δημοσιεύσει στο Instagram οι influencers, θα πρέπει να ακολουθήσετε την εξής σειρά εφαρμογής του προϊόντος:

  • Φορέστε τη βάση του μακιγιάζ σας σε όλο το πρόσωπο.
  • Απλώστε λίγη ποσότητα primer στα μάτια. Το προϊόν αυτό απορροφάει την περιττή λιπαρότητα από την περιοχή, βοηθάει να είναι πιο λείο το αποτέλεσμα, να μην κάνει «πτυχώσεις» και σταθεροποιεί τις σκιές ματιών αλλά και το eyeliner.
  • Απλώστε μια σκιά σε ουδέτερη απόχρωση, που θα φωτίσει το βλέμμα σας.
  • Εφαρμόστε το eyeliner από την ανάποδη. Ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία του ματιού δημιουργήστε μια λεπτή γραμμή, η οποία όσο «προχωράει» προς την εσωτερική του γωνία, τόσο πιο πολύ θα αυξάνεται το πάχος της. Φροντίστε η γραμμή να βρίσκεται πολύ κοντά στις βλεφαρίδες και μην ξεχάσετε, ότι πρόκειται για ένα winged eye look, επομένως το τελείωμα της γραμμής θα πρέπει να έχει μια έντονη γωνία, για να κάνει τα μάτια να μοιάζουν με φτερά.
  • Προκειμένου τα μάτια σας να γίνουν οι πρωταγωνιστές του μακιγιάζ, προτιμήστε nude lip gloss για τα χείλη σας.