Castañer και Manolo Blahnik δημιούργησαν μαζί την πιο ποθητή εσπαντρίγια  | 0 bovary.gr
Castañer και Manolo Blahnik δημιούργησαν μαζί την πιο ποθητή εσπαντρίγια | 0 bovary.gr
25|09|2017 17:30
SHARE
ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΣΤΕΡΩΝ

Castañer και Manolo Blahnik δημιούργησαν μαζί την πιο ποθητή εσπαντρίγια


Με σεβασμό στη χειροποίητη παράδοση και τις ισπανικές ρίζες ο σπουδαίος σχεδιαστής υποδημάτων και η θρυλική εταιρεία στο χώρο των espadrilles ενώνουν τις δυνάμεις τους σε δύο θηλυκές και αισθητικά άψογες σειρές για μέρα και νύχτα.

H Castañer by Manolo Blahník συλλογή είναι το αποτέλεσμα μιας ιστορίας αγάπης μεταξύ δύο σημαντικών ονομάτων στη βιομηχανία υποδημάτων. Είναι μια καρμική συμμαχία που αναδύεται από το κοινό πάθος τους για την αξία της χειροτεχνίας και του ζήλου να δημιουργήσουν διαχρονικά κομμάτια που παραδίδονται στην ομορφιά και τη θηλυκότητα. 
Η Castañer γιορτάζει την κληρονομιά της και ενισχύει τους δεσμούς της με τη μόδα δημιουργώντας ένα νέο, απροσδόκητο style icon. 

Για εννέα δεκαετίες, η ισπανική μάρκα συνεργάστηκε με τους πιο γνωστούς σχεδιαστές και brands στον κόσμο.
«Σήμερα γιορτάζουμε την 90η επέτειο μας  η ιστορία  και η αποστολής μας συναντιέται με το λαμπρό ταλέντο ενός μύθου της μόδας με τον οποίο αισθανόμαστε μια στενή συνάφεια. Η Castañer αγαπάει το Manolo και η έκβαση αυτής της εξαιρετικής συνεργασίας δεν θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα τη μεσογειακή μας προσωπικότητα, τον δημιουργικό και στιλτιστικό πλούτο μας και την φιλοδοξία μας να δημιουργούμε διαχρονικές, κλασικές δημιουργίες που ενσωματώνουν τη σύγχρονη αυθεντικότητα και πολυτέλεια», δήλωσε η οικογένεια Castañer.

Εμπνευσμένη από τον γνωστό δημιουργό υποδημάτων που γεννήθηκε στην Πάλμα, η Castañer by Manolo Blahník συλλογή θα φτάσει στα καταστήματα της εταιρείας τον ερχόμενο Νοέμβριο ως μέρος της προ-συλλογής άνοιξη-καλοκαίρι του 2018. Η συλλογή αποτελείται από δύο διαφορετικές σειρές - Manolo by Day και Manolo by Night - οι οποίες περιλαμβάνουν 3 models διαθέσιμα σε έξι διαφορετικά χρώματα.

Ενώ η flat espadrille ξεχωρίζει για τις έντονες γραμμές της στο μπροστινό μέρος, το κλασικό σχέδιο Castañer ανταλλάσσει την πλατφόρμα με την παραδοσιακή γραμμή του κ. Blahník σε δύο διαφορετικά ύψη, σχεδιασμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια για να επιτύχουν ένα ισορροπημένο, πρωτότυπο και απλά τέλειο αποτέλεσμα. Οι χαρακτηριστικές κορδέλες που δένουν στον αστράγαλο και τα τελειώματα κατασκευασμένα από γιούτα είναι κοινά  χαρακτηριστικά σε ολόκληρη τη σειρά.

Manolo by Day / Manolo by Night
Παρά την αγάπη του για την Αγγλία, ο Blahník δεν ξεχνά ποτέ τις ισπανικές ρίζες του. Γι’ αυτό, τα ζωντανά χρώματα πρωταγωνιστούν στα υποδήματα της σειράς Manolo by Day, τα οποία συνδιάζουν την εκλεπτυσμένη, μοναδική προσωπικότητα του Manolo με το καθημερινό στυλ  της Castañer. Οι σειρές συνδυάζουν τη γιούτα σε φυσικούς τόνους- εφαρμοσμένη στη φτέρνα και τη σόλα - με λινό ύφασμα και κορδέλες.


H κυριαρχία του σατέν  και η εντυπωσιακή μονόχρωμη παλέτα βρίσκονται στη καρδιά της  Manolo by Night συλλογής με μοναδικά βραδινά σχέδια σε έντονες αποχρώσεις  που θυμίζουν ρουμπίνι, βιζόν, όνυχα, ζαφείρι, καραμέλα και σμαράγδι.

Χειροποίητες αριστοτεχνικές δημιουργίες  Castañer by Manolo Blahník
Ο Blahník συνεργάστηκε προσωπικά με τη Castañer στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη κάθε σχεδίου, όχι μόνο στην επιλογή των πρώτων υλών, των χρωμάτων και των εξαιρετικών λεπτομερειών φινιρίσματος, αλλά και στην αναζήτηση των τέλεια ισορροπημένων σχημάτων.

Έχοντας επίγνωση του ανεκτίμητου έργου των δημιουργών της Castaner στην πόλη Banyoles της Καταλονίας, ο σχεδιαστής έφερε στη μνήμη του τα πρώτα του βήματα στο χώρο.

Πράγματι, ο Blahník έμαθε όλα όσα γνωρίζει, επισκέπτοντας εργοστάσια και συνομιλώντας με τους εργαζόμενους και τους τεχνίτες. Οι αναμνήσεις του από αυτή την περίοδο και η εκτίμησή που τρέφει για χειροποίητα αγαθά συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν το ύφος του, και ακόμα και σήμερα ο Blahník επιλέγει χειροποίητα τελειώματα για τα παπούτσια του φροντίζοντας αυτοπροσώπως κάθε ζευγάρι ξεχωριστά. Ο οίκος Castañer με τη σειρά του πρεσβεύει τη χειροποίητη τέχνη και την υψηλή ακρίβεια, καθώς οι espadrilles του είναι χειροποίητες με την ίδια φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια εδώ και  90 χρόνια. 

Ακριβώς όπως και οι υπόλοιπες espadrilles στον κατάλογο Castañer, τα σχέδια που υπογράφει ο Manolo Blahník είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητα στα εργαστήρια της εταιρείας, αντιμετωπίζοντας κάθε παπούτσι σαν έργο τέχνης.