shutterstock
shutterstock
ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ LADYLIKE ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Mules: Πώς θα φορέσεις φέτος το χειμώνα την casual chic εκδοχή της γόβας


Ήταν μέσα της δεκαετίας του '50 όταν η Μέριλιν Μονρό καθιέρωσε τα mules ως shoe trend. Σήμερα, μετά από μια περίοδο που είχαν εξαφανιστεί από τον στιλιστικό χάρτη, επανέρχονται για να διεκδικήσουν θέση στη ντουλάπα μας. 

Ο όρος mule προέρχεται από το λατινικό «mulleus calceus» που ήταν το είδος του παπουτσιού που φορούσαν οι αυτοκράτορες και οι ανώτατοι δικαστές στην Αρχαία Ρώμη (σύμφωνα με πληροφορίες από τη Wikipedia).

Πρόκειται για το παπούτσι που είναι κλειστό μπροστά και ανοιχτό πίσω, αφήνοντας τη φτέρνα ελεύθερη. Φορέθηκε στα 90's, (μπορούμε να πούμε ότι) εκτιμήθηκε δεόντως στις αρχές των 00's (τόσο από τη μητέρα σου, όσο και από την Κάρι Μπράντσω) και τώρα το ίδιο παπούτσι, για δεύτερη σεζόν στη σειρά, φλερτάρει με τα χειμερινά μας λουκ για να δώσει μια απελευθερωτικά stylish αίσθηση στα καθημερινά outfits. 

Ίσως στη μνήμη σας να έχει καταγραφεί ως ένα παπούτσι που φοριέται μόνο με βραδινά λουκ, αλλά αυτές οι εποχές έχουν περάσει προ πολλού. Πλέον, αυτή η ξώφτερνη γόβα φοριέται κανονικά με τα καθημερινά σας ρούχα, τόσο στην φλατ εκδοχή της, όσο και σε αυτή με χαμηλό τακούνι για τις πιο ανεπιτήδευτα σικ εμφανίσεις. 

Εκτός από αυτό, είναι κομμάτι κλειδί για υπέροχα οffice look. Αν, πάλι, νιώθετε κάπως διστακτικά απέναντί τους, τα παρακάτω look που συγκεντρώσαμε από τις διεθνείς (αλλά και 2 εγχώριες!)  fashion bloggers θα σας δώσουν τόση έμπνεση που οποιαδήποτε δεύτερη σκέψη θα διαλυθεί. 

Με τι και πως φοριούνται λοιπόν, φέτος το χειμώνα, τα mules;   

 

Με μακριά φορέματα ή φούστες

 

 

 

 

 

 

 

Αλλά και με πένσιλ φούστα και ένα χαλαρό, φαρδύ πουλόβερ

 

 

 

 

Με παντελόνα 

 

 

 

 

 

Με skinny τζιν