Τα ρούχα που κάθε γυναίκα άνω των 40 πρέπει να έχει στη ντουλάπα της | 0 bovary.gr
Τα ρούχα που κάθε γυναίκα άνω των 40 πρέπει να έχει στη ντουλάπα της | 0 bovary.gr
ΣΤΥΛ ΣΤΑ 40

Τα ρούχα που κάθε γυναίκα άνω των 40 πρέπει να έχει στη ντουλάπα της


Το στιλ και η κομψότητα δεν έχουν ηλικία.

Τελευταία, βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες άνω των 40 να βγαίνουν στο προσκήνιο της μόδας και της ομορφιάς και να πρωταγωνιστούν, γεγονός που μας κάνει χαρούμενες και ιδιαίτερα υπερήφανες.

Αυτές οι γυναίκες, στην ηλικία των 40+ βρίσκονται σε μια απόλυτα παραγωγική και δημιουργική ηλικία και αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλες μας. Αποδεικνύουν έμπρακτα ότι μια γυναίκα μπορεί να έχει τον έλεγχο της ίδιας της της ζωής, να είναι δυναμική και δραστήρια, να ανταπεξέρχεται σε όλα και να τα καταφέρνει σε κάθε τομέα.

Όσον αφορά την μόδα, μια νέα τάση που αναδύεται είναι η συμμετοχή όλο και περισσότερων γυναικών άνω των 40 σε πολλές καμπάνιες - φυσικά δεν είναι λίγες και oι fashion bloggers και influencers που κατακτούν ολοένα το street style αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα. Ως πιο έμπειρες έχουν καταφέρει να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να συνειδητοποιήσουν τι είναι στυλ για εκείνες και ξέρουν ακριβώς τι τους ταιριάζει, προκειμένου να αναδείξουν τα δυνατά σημεία της εμφάνισης τους αλλά και να «κλέψουν» τυχόν ατέλειες. Το αποτέλεσμα απίστευτα κομψό, αλλά και φρέσκο. Γιατί αυτές οι γυναίκες το μπορούν.

Ποια είναι όμως τα κομμάτια κλειδιά στις εμφανίσεις τους;

Αυτά που κάθε γυναίκα στα 40 πρέπει να έχει στην γκαρνταρόμπα της για να δημιουργήσει τα πιο εντυπωσιακά σύνολα; Υπάρχουν και είναι όλα τους chic χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να φορεθούν από τις υπόλοιπες. Ανακάλυψέ τα και αν δεν υπάρχουν ήδη στην ντουλάπα σου υιοθέτησε τα το συντομότερο!

Shutterstock
Shutterstock

1 Το σακάκι

To blazer είναι κομμάτι κλασικό και αποπνέει δυναμισμό. Με την androgynous κομψότητά του είναι ιδανικό για να εκφράσει αυτήν την όμορφη ηλικία.

 

 

2 Το σεμιζιέ φόρεμα

Το φόρεμα με τονισμένη μέση όπως το wrap dress είναι ό,τι πιο κομψό, διαχρονικό και θηλυκό. Ιδανικά με μίντι ή μάξι κολακεύει και χάρη στην λεπτή του μέση διαμορφώνει σιλουέτα με καμπύλες.

 

3 To ζιβάγκο

Μίνιμαλ και chic, είναι η βάση για αμέτρητα σοφιστικέ σύνολα με parisian αισθητική. Πηγαίνει σε όλες αλλά σε αυτές λίγο παραπάνω.

 

 

4 Η μπλούζα με χρώμα

Ποιος είπε πως οι μεγαλύτερες γυναίκες δεν μπορούν να φοράνε έντονα, χαρούμενα χρώματα; Πρόκειται φυσικά για έναν μύθο. Τα έντονα χρώματα τους ταιριάζουν απόλυτα, τις φωτίζουν και τους φτιάχνουν την διάθεση.

 

 

 

Kαι το must παπούτσι

Τα Loafers

Το κομψό και άνετο φλατ είναι από τα παπούτσια που αγαπούν ιδιαίτερα. Είναι ό,τι καλύτερο γι' αυτές τις γυναίκες που το γεμάτο πρόγραμμά τους απαιτεί ένα παπούτσι τόσο απλό και βολικό. Με ιδιαίτερα κεντήματα ή διακριτικά στολίδια χαρίζουν έξτρα πόντους στυλ.