Διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα
Διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα
CHANEL

Tα τρία νέα αρώματα LES EAUX DE CHANEL είναι ένα ταξίδι σε ολοκαίνουριες αισθήσεις


Την άνοιξη του 2018 ο οίκος Chanel μας προσκαλεί σε μια νέα οσφρητική περιπέτεια.

Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή σε μια χώρα από ολοκαίνουριες αισθήσεις. Μια μοναδική συλλογή. Με το όνομα, LES EAUX DE CHANEL, η σειρά αρωμάτων μας φέρνει στο νου το τρένο στο οποίο θέλουμε να επιβιβαστούμε και τον τέλειο προορισμό για να δοκιμάσουμε αρώματα από μακρινά μέρη πάνω στο δέρμα μας. Τα LES EAUX DE CHANEL μας ταξιδεύουν σε αχαρτογράφητες περιοχές με εκπληκτική, άμεση και με διάρκεια φρεσκάδα που μας κάνει να θέλουμε να πλεύσουμε μακριά. Εδώ και τώρα.

Ωδή στο απροσδόκητο

Δεν χρειάζεται να πάτε πουθενά για να ξεφύγετε. Τα LES EAUX DE CHANEL μας παίρνουν μαζί σε ένα ταξίδι με υψηλές ταχύτητες. Στο τέλος, δεν είναι η γραμμή του τερματισμού που έχει σημασία αλλά η ιδέα της διαφυγής και η εικόνα που αυτή δημιουργεί. Και στην συνέχεια υπάρχει αυτή η εκστατική γλύκα που είναι γραμμένη στην οσφρητική δομή, που πυροδοτεί την φαντασία, έτσι που για λίγες φευγαλέες στιγμές μπορούμε να οραματιστούμε τους εαυτούς μας να τα αφήνουν όλα και να φεύγουν για την θάλασσα ή την εξοχή. Ήχοι, εικόνες, αναμνήσεις... Τα LES EAUX DE CHANEL δίνουν σάρκα σε πολλά περισσότερα από ένα απλό ταξίδι. Περνούν στην ελευθερία. Μας χαρίζουν μια πραγματική εμπειρία και μας συνδέουν με τα ίδια μας τα συναισθήματα.

Διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα
Διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα

Αχαρτογράφητη περιοχή

Εμπνευσμένα από τα τρία αγαπημένα μέρη της Gabrielle Chanel, τα LES EAUX DE CHANEL ξαναγράφουν μια υπέροχη ιστορία. Οι τρεις δημιουργίες του Olivier PoLge σε συνεργασία με το Chanel Fragrance Creation and Development Laboratory, τo PARIS-DEAUVILLE, το PARIS-BIARRITZ και το PARIS-VENISE υπόσχονται πιο γενναιόδωρη εφαρμογή μέσω του το κομψού, αισθησιακού μπουκαλιού. Kι ενώ είναι φτιαγμένα με τα πιο ευγενικά συστατικά της αρωματοποιίας, εδώ τα βλέπουμε πιο εύπλαστα και ρευστά.

Αξιοσημείωτη Φρεσκάδα

Τα LES EAUX DE CHANEL δεν βασίζονται σε κάποια σταθερή πάγια αρχιτεκτονική. Η δομή τους απαντάει σε μια απλή επιθυμία: Την απέραντη φρεσκάδα. Η φρεσκάδα που αισθάνεσαι όταν ανοίγει το παράθυρο του τρένου καθώς κινείται στις ράγες. Η φρεσκάδα ατμού που πλανιέται πάνω από τα κύματα την ώρα που σκάνε στην ακτή. Η φρεσκάδα πρωινής δροσιάς που πλανιέται στις πρώτες ακτίνες του ήλιου. Υφαντά με σικελικό κίτρο και κίτρο από την Καλαβρία σχηματίζουν ένα ελαφρύ και αέρινο ίχνος αρώματος.

Από το φλασκί στο άρωμα

Σχεδιασμένο σαν μια πρόσκληση για ταξίδι το νέο μπουκάλι των αρωμάτων της συλλογής προέρχεται από την επιθυμία για απλότητα. Από την αβίαστη χάρη των χορευτριών μπαλέτου. Μέσα από τον εκλεπτυσμένο του σχεδιασμό μεταδίδει όλη την ελαφρότητα των αρωμάτων του Olivier Polge. Αρώματα για ιδιαίτερες περιστάσεις, μεγάλα ταξίδια, ή για Σαββατοκύριακα, τα LES EAUX DE CHANEL προσφέρουν νέες οσφρητικές δυνατότητες. Ο προσιτός χαρακτήρας τους διαφαίνεται στο σχήμα του μπουκαλιού που θυμίζει τα φλασκιά με αλκοόλ που συνήθιζαν να κουβαλούν παλιότερα οι άνδρες στο γιλέκο τους. Το λεπτό πιο ελαφρύ από το συνηθισμένο, γυαλί, μεταφέρει πιο εύκολα τα γενναιόδωρα αρώματα. Πιστός στις αξίες του, ο οίκους Chanel έλαβε προσεκτικά υπόψιν κάθε λεπτομέρεια ώστε να προσφέρει μια γνήσια εμπειρία πολυτέλειας. Το καπάκι του μπουκαλιού είναι το βασικό παράδειγμα. Κατασκευασμένο από ένα θερμοστοιχείο, παλαιότερα γνωστό ως bakelike, το μαύρο πώμα παράγει έναν μοναδικό ήχο. Ένα ευγενικό υλικό που απαιτεί το διπλό C χαραγμένο στην κορυφή. Η υπογραφή του διπλού C βρίσκεται και μέσα υπενθυμίζοντας την σημασία που δίνει ο οίκος Chanel στην αψεγάδιαστη επένδυση των προϊόντων του.

Ένα ενισχυμένο Mist

Mε ένα πιο γενναιόδωρο μπουκάλι 125 ml και στρογγυλεμένο σχήμα που εφαρμόζει στην παλάμη του χεριού τα LES EAUX DE CHANEL εισάγουν μια νέα αρωματική κίνηση. Εξοπλισμένο με ειδική αντλία κάθε μπουκάλι διαχέει τα μικρο-σταγονίδια αρώματος για περισσότερη ώρα από ένα παραδοσιακό σπρέι. Όταν το στόμιο έρχεται σε επαφή με το δέρμα η αντλία χαρίζει ένα εφέ απαλού, ντελικάτου και γενναιόδωρου σύννεφου, αυξάνοντας την χαλαρωτική, άνετη αίσθηση κατά την εφαρμογή.

 

Αγκαλιασμένα από εξευγενισμένες πτυχώσεις

Όπως το jersey, το ύφασμα των ανδρικών εσωρούχων, που δανείστηκε η Gabrielle για να δημιουργήσει την ready to wear γυναικεία συλλογή, έτσι και η συσκευασία από χαρτόνι αγκαλιάζει έναν νέο προορισμό.

Το σκληρό κυματοειδές χαρτόνι, συνήθως κρυμμένο, χρησιμοποιούνταν για να προστατεύει πολύτιμα αντικείμενα κατά τη μεταφορά. Τα ανάγλυφά του φέρνουν στο μυαλό τα κύματα του θαλασσινού νερού καθώς αυτό υποχωρεί από την παραλία και αφήνει το σημάδι του στην άμμο.

Eδώ το υλικό συσκευασίας εταμορφώνεται σε jacket για το κάθε μπουκάλι. Το ανάγλυφο χαρτόνι είναι τόσο ματ, σαν το μαύρο μελάνι που χρησιμοποιήθηκε για κάθε επιγραφή. Για πρώτη φορά αυτό το κοινό υλικό εξυπηρετεί ως ένα banner για μια ορατή και απτή κομψότητα. Τα τρία πανομοιότυπα μπουκάλια LES EAUX DE CHANEL διαφέρουν μόνο στα ονόματα που είναι γραμμένα στο μπροστινό μέρος και στα χρώματα των αρωμάτων

PARIS-DEAUVILLE

Παρά το γεγονός ότι η πόλη-resort της Chanel φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό θρυλικών συμβόλων του οίκου, ο Olivier Polge ήθελε να αποφύγει την οσφρητική απογραφή. 

«Περισσότερο από τον ακριβή προορισμό, μου άρεσε η ιδέα των ανθρώπων της πόλης, να ονειρεύονται ένα Σαββατοκύριακο μακριά» λέει ο Olivier Polge.

«Δεν προσπάθησα να συλλάβω την ύπαιθρο της Νορμανδίας όπως είναι σήμερα, αλλά μάλλον την υπόσχεση για μια βόλτα μέσα απ΄το ψηλό γρασίδι»

Το PARIS-DEAUVILLE μας βυθίζει σε ένα πικρό διαπεραστικό πράσινο. Ένα χρώμα που αρπάζει το σώμα και το γεμίζει με φρέσκο αέρα. Πρώτα έρχεται η ζωογόνα ενέργεια του φλοιού πορτοκαλιού, το petit grain και εξαιρετικά αρωματισμένα φύλλα βασιλικού. Εσάνς τριαντάφυλλου και νότες που θυμίζουν γιασεμιά κρατούν ψηλά και περήφανα τα κεφάλια τους, τιμώντας την λουλουδάτη καρδιά της σύνθεσης. Aργότερα αναδύεται ο ξεχωριστός, vintage χαρακτήρας με σανταλόξυλο, του πατσουλί. Ένα ξύλο που έχει ρίζες στο έδαφος, έτοιμο να αποστάξει την ενέργεια του.

Το PARIS-DEAUVILLE

Είναι ένα ανέμελο και περιπλανώμενο άρωμα. Μια ιδιότροπη υπογραφή, μεταξύ της γης και της θάλασσας.

Διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα
Διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα

ΘΡΥΛΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Εκεί άρχισαν όλα. Την άνοιξη του 1912, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στις ακτές της Νορμανδίας τράβηξε την προσοχή της νεαρής σχεδιάστριας καπέλων Gabrielle Chanel. H Deauville ήταν ο προορισμός που προτιμούσαν οι Παριζιάνοι για το Σαββατοκύριακο. Ήταν η ιδανική τοποθεσία για να πουλήσει τις πρώτες δημιουργίες της που διαχωρίζονταν από τους στιλιστικού κώδικες της εποχής. Το 1913, με τη βοήθεια και την οικονομική συνεισφορά του επιχειρηματία και παίκτη του πόλο Boy Capel, η Gabrielle κυκλοφόρησε την πρώτη της συλλογή στο κατάστημα της, με την λευκή τέντα και τα μαύρα κεφαλαία γράμματα που σχημάτιζαν το όνομα της. GABRIELLE CHANEL. Mια διακήρυξη μινιμαλισμού που θα συνόδευε την επανάστασή που μόλις ξεκινούσε.

Καθώς τα σώματα των γυναικών ήταν ακόμα εγκλωβισμένα σε σφικτούς κορσέδες, η Gabrielle Chanel πήγε για ιππασία φορώντας μια μπλούζα με ανοιχτή λαιμόκοψη και εμπνεύστηκε τα πρώτα της σχέδια που είχαν πρωτοφανή άνεση. Το κατάστημα της στην οδό Gontaut-Biron, ένας κομψός δρόμος στην Deauville, περιελάμβανε ρούχα που δανείστηκε από τους ναύτες. Ρίγες, μπεζ και jersey ύφασμα.

Eνα βήμα μπροστά από την εποχή της η Gabrielle Chanel επέβαλε μια φυσική, προφανή απλότητα.

Το κατάστημα έκλεισε το 1925, αλλά η Deauville παραμένει στην κατοχή και την κληρονομιά του οίκου.

 

ΜΙΑ ΟΡΙΕΝΤΑΛ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΣΥΧΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

PARIS VENISE

«Η δημιουργία του Eau de CHANEL PARIS-VENISE αντλεί έμπνευση τόσο από το μακρύ ταξίδι στo Οrient Express από τη γαλλική πρωτεύουσα προς την ιταλική πόλη, όσο και τον ίδιο τον προορισμό», εξηγεί ο αρωματοποιός Olivier Polge. «Ήθελα οι άνθρωποι να μυρίσουν την πύλη προς την Ανατολή, η οποία, για τον οίκο CHANEL, είναι επίσης μια ανάμνηση του μπαρόκ. Είναι το πιο urban από τα τρία αρώματα».

Το PARIS-VENISE υψώνεται στην πρόκληση μιας αρμονικής επανασύνδεσης του χρυσού και της πολυτέλειας του Οrient με μια ζεστή, άνετη και βαμβακερή αίσθηση. Καθώς το κίτρο υφαίνει τον δρόμο του μέσα από το άρωμα, το νερολί παραμένει υποταγμένο. Ένα hint από κόκκινο μούρο ψιθυρίζει στην ίριδα και το γεράνι Grasse, γευστικό και λουλουδάτο. Στην συνέχεια ένας ζωηρός κέδρος και μια κεχριμπαρένια συμφωνία μουρμουρίζουν. Μπορείτε να διακρίνετε τις νότες από βανίλια και οριεντάλ μυρωδιές να ζεσταίνουν το δέρμα χωρίς να είναι συντριπτικές. Η Venice ποτέ δεν ήταν τόσο προσιτή. Ποτέ τόσο ευγενική.

ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΡΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ

Το 1920, η Mademoiselle ήταν απαρηγόρητη. Για να διαγράψει την ανάμνηση του θανάτου του Boy Capel που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα τον Δεκέμβριο του 1919, η Misia και o ζωγράφος José Maria Sert την κάλεσαν στη Βενετία. Η Gabrielle Chanel κατάφερε όχι μόνο να λάμψει σε μια πόλη στα σύνορα του Ευρωπαϊκού και Ανατολίτικου πολιτισμού, αλλά και να αναζωπυρωθεί εκεί η επιθυμία της για ζωή.

Η ανακάλυψη των Ενετών καλλιτεχνών και τα πάρτι από τους κοσμοπολίτες αριστοκράτες που περνούσαν τις μέρες τους κάτω από τον ήλιο στις παραλίες του Lido βοήθησαν την Gabrielle να σφυρηλατήσει το απαράμιλλο στιλ της. Αυτό μιας γυναίκας που τόλμησε να ζεστάνει το πρόσωπό της στον ήλιο, να φοράει πυζάμες στο φως της μέρας και σανδάλια με σόλα από φελλό.

Με τη φίλη της Misia,γνώρισε τους Paul Morand και Sergei Diaghilev, δημιουργούς των Ballets Russes. Η Βενετία είναι εκεί που «ρούφηξε» την λάμψη των ψηφιδωτών, τον λαμπερό σφυρήλατο χρυσό και τα πολύτιμα πετράδια της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, η οποία ενέπνευσε το σχεδιασμό των πρώτων συλλογών κοσμημάτων της.

Η Βενετία ήταν κάτι περισσότερο από μια εποχιακή εκδρομή. Για την Gabrielle Chanel, η Βενετία ήταν ένα τονωτικό, ένας ανεμοστρόβιλος έμπνευσης που της ξύπνησε την δημιουργική σπίθα. Μια μοναδική πόλη που τροφοδότησε τον θαυμασμό της.

ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

PARIS-BIARRITZ

Ακόμα και σήμερα, όπως και στο παρελθόν, όλα τα βλέμματα στo Μπιαρίτζ κατά μήκος της βασκικής ακτής είναι καθηλωμένα στη δύναμη του ωκεανού. Αυτή η ακούραστη δύναμη κάνει τα κύματα της θάλασσας αφρό πάνω στην άμμο και τα εξατμίζει. Τώρα κάνει την υπέρβαση με τους surfers και τους λάτρεις των extreme sports, καθώς το θέρετρο γνώριζε πάντα πώς να συνδυάσει το σπορ πνεύμα με μια σπάνια κομψότητα.

«Το PARIS-BIARRITZ είναι το πιο υδάτινο άρωμα στη συλλογή LES EAUX DE CHANEL», δηλώνει ο Olivier Polge. «Ήθελα να δημιουργήσω μια αίσθηση για το δέρμα σαν να ήταν κάθε συστατικό εμποτισμένο με νερό».

Ο αρωματοποιός αποφάσισε να ενεργοποιήσει τις νότες κορυφής με μια έκρηξη από γκρέιπφρουτ και μανταρίνι. Συνοδευόμενα από μια υδαρή νότα τα εσπεριδοειδή προετοιμάζουν τον δρόμο για μια συμφωνία με lily of the valley κρίνα.

Το βετιβέρ αναμιγνύεται με νότες λευκού μόσχου για να ενισχύσει την αίσθηση τόνωσης. Αναζωογονεί άμεσα. Έχει το εφέ μιας παγωμένης βουτιάς στην θάλασσα μια ηλιόλουστη μέρα, μιας δυνατής, βαθιάς αναπνοής αέρα.

ATLANTIC SEASON

Το 1915, μόνο δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία των πρώτων της ενδυμάτων στο Deauville, η Gabrielle Chanel εγκαινίασε ένα νέο χώρο στο Μπιαρίτζ. Το θέρετρο της βασκικής ακτής ήταν μέρος της Υψηλής Κοινωνίας και ένας προορισμός διακοπών από τον 19ο αιώνα. Εκμεταλλευόμενη την κοινωνική ζωή και τον τουρισμό στο σημείο, η οραματίστρια επέλεξε την Villa de Larralde για το κατάστημα της δίπλα στο καζίνο, τα πολυτελή ξενοδοχεία και την παραλία. Η Gabrielle έφερε τους υπάλληλους της από το Παρίσι να εργαστούν με σύγχρονες ανέσεις και τράβηξε την προσοχή της βασίλισσας Victoria Eugenia της Ισπανίας, η οποία έγινε πιστή πελάτης της μπουτίκ.

Ο Μπιαρίτζ έγινε ο τελικός προορισμός διακοπών για αθλήματα, λίγο μόνο μακριά από τα γήπεδα γκολφ του Saint-Jean-de-Luz με πικνίκ στην παραλία,  με την συντροφιά του Boy Capel, με αναζωογονητικά μπάνια στον Ατλαντικό Ωκεανό και ατελείωτα πάρτι με τους Ρώσους φίλους της, οι οποίοι είχαν εξοριστεί στη Γαλλία, μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917. Από το 1921 έως το 1923, η Gabrielle Chanel φιλοξένησε τον γαμπρό του Igor Stravinsky περνούσε χρόνο με τους Sergei Kutuzov και τη Misia Sert.

H CHANEL γιόρτασε την κυκλοφορία της νέας συλλογής αρωμάτων LES EAUX DE CHANEL, στον ιππόδρομο της Deauville-Clairefontaine.

Τώρα διαθέσιμη στα καταστήματα, αυτή η συλλογή, είναι εμπνευσμένη από τρεις αγαπημένους προορισμούς της Gabrielle Chanel (Deauville, Biarritz και Venice), σε σύνθεση του αρωματοποιού Olivier Polge σε συνεργασία με το CHANEL Laboratory of Fragrance Creation and Development. Ενώ τα τρία αρώματα eaux de toilette μοιράζονται την οσφρητική κυριαρχία της φρεσκάδας των εσπεριδοειδών, κάθε άρωμα έχει τη δική του ερμηνεία.

Πολλοί φίλοι και πρέσβειρες του οίκου γιόρτασαν την κυκλοφορία μαζί με τον Olivier Polge. Ανάμεσα τους ηθοποιοί όπως οι Yara Shahidi, Alma Jodorowsky, Alessandra Mastronardi, Ella Purnell, Tao Okamoto, Liu Shi Shi, η τραγουδίστρια από την Κορέα Jennie Kim, ο Γάλλος ηθοποιός Nicolas Maury. Το πάρτι συνεχίστηκε ως αργά τη νύχτα με την παράσταση της γαλλίδας τραγουδίστριας Owlle.