Shutterstock
Shutterstock
VICHY

Kάνε την μετάβαση στο φθινόπωρο ξεκινώντας από το νεσεσέρ σου -Το καλυπτικό make up που χρειάζεσαι τώρα


Όσο κι αν το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του και το φθινόπωρο μάς απειλεί με την επιστροφή στην καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις, η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες καλά κρατούν.

Μετά τις διακοπές η επιδερμίδα μας είναι ίσως στα καλύτερα της, ξεκούραστη πλέον, ελαφρώς μαυρισμένη και απαλλαγμένη από το στρες.

Επιστρέφοντας στο γραφείο ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: να εντυπωσιάσουμε με την όμορφη και λαμπερή μας όψη. Και καθώς αυτό τον καιρό όλοι μιλούν για την ομαλή μετάβαση στο φθινόπωρο, ανάμεσα στις αλλαγές που είναι απαραίτητες, είναι κι εκείνη των προϊόντων μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε, με άλλα πιο αποτελεσματικά.

Το πρόσωπό μας θα αναδειχθεί με το σωστό μακιγιάζ. Ωστόσο πάντα υπάρχουν ατέλειες που θέλουμε να κρύψουμε -όπως εκείνη η πανάδα που προκάλεσε ο ήλιος, σπυράκια ή δυσχρωμίες. Για αυτό τον λόγο χρειαζόμαστε το κατάλληλο μακιγιάζ, με προϊόντα καλυπτικά, ανθεκτικά στην ζέστη και τον ιδρώτα. H Vichy μας εξοπλίζει με όλα τα απαραίτητα, όμως είναι σημαντικό να ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιήσεις σωστά για ένα μοναδικό λουκ.

Καλυπτικό make up: πώς και γιατί να το επιλέξεις

Αν πιστεύεις πως χρειάζεσαι ένα καλυπτικό make up για πιθανές ατέλειες του προσώπου σου, θα πρέπει να ξέρεις ότι εκτός από ένα δυνατό προϊόν, θα πρέπει να θωρακίσεις την επιδερμίδα σου κατά την προετοιμασία της. Υπάρχουν μερικά must do βήματα για αυτό:

Κάνε έναν καλό καθαρισμό

Πριν την εφαρμογή του καλυπτικού make up σου, θα πρέπει να έχεις κάνει έναν καλό καθαρισμό στην επιδερμίδα σου και πριν προχωρήσεις στο μακιγιάζ, να απλώσεις την ενυδατική σου κρέμα και να την αφήσεις να απορροφηθεί. Ο καθαρισμός και η ενυδάτωση είναι απολύτως απαραίτητα και το καλοκαίρι που η επιδερμίδα ταλαιπωρείται περισσότερο από την ζέστη και αφυδατώνεται.

Απόφυγε να χρησιμοποιήσεις σφουγγαράκι

Το γνωστό beauty blender δεν ενδείκνυται για ένα καλυπτικό make up καθώς δημιουργεί ένα λεπτό layer και κατ’ επέκταση μικρότερη κάλυψη. Ωστόσο, αν ο συγκεκριμένος τρόπος εφαρμογής πιστεύεις ότι σε εξυπηρετεί καλύτερα, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μια στρώση δεν θα είναι αρκετή. Γι’ αυτό αφού περάσεις την πρώτη στρώση, περίμενε να στεγνώσει και στη συνέχεια επανάλαβε, ώστε να πετύχεις τη μέγιστη κάλυψη. Για τέλειο λουκ την πρώτη μέρα της επιστροφής στο γραφείο.

Και με τι να το αντικαταστήσω;

Αν είσαι έτοιμη να αντικαταστήσεις το σφουγγαράκι σου, τότε ιδανική επιλογή για εσένα και την εφαρμογή του καλυπτικού make up είναι το αντίστοιχο πινέλο, το οποίο θα πρέπει να είναι επίπεδο. Το πινέλο του make up χαρίζει έντονη κάλυψη, καθώς απλώνει και αφήνει το προϊόν επάνω στο δέρμα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι όλα τα πινέλα χρειάζονται πλύσιμο μετά από κάθε εφαρμογή.

Φυσικά, υπάρχουν και οι σοβαρότερες περιπτώσεις για τις οποίες ένα make up καλυπτικό κρίνεται απαραίτητο. Τότε, βέβαια, η επιλογή θα πρέπει να γίνει από κοινού με κάποιον δερματολόγο. Αρχικά, θα πρέπει να αναγνωρίσεις τις ανάγκες για τις οποίες χρειάζεσαι ένα καλυπτικό make up: η επιδερμίδα μπορεί να εμφανίσει μόνιμες ανομοιομορφίες ή προσωρινές ατέλειες, όπως ουλές ακμής ή μαύροι κύκλοι, μέχρι πιο δύσκολες παθήσεις, όπως το αγγείωμα ή η λεύκη. Ο γιατρός θα αντιμετωπίσει την παθολογία και θα προτείνει ένα μακιγιάζ υψηλής ανοχής και υψηλής κάλυψης.

Τι συμβαίνει σε περιπτώσεις αισθητικών επεμβάσεων;

Σε μια εποχή όπου οι πλαστικές επεμβάσεις αρχίζουν να γίνονται κοινότοπες, οι γυναίκες αναζητούν ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα. Ανάλογα με το είδος της επέμβασης, για λίγες ημέρες ή λίγες εβδομάδες, οι γυναίκες αναζητούν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να κρύψουν την κοκκινίλα που έχει προκληθεί από μια επέμβαση λέιζερ ή εγχύσεις κατά των ρυτίδων. Το καλυπτικό μακιγιάζ παραμένει μία από τις καλύτερες επιλογές. Παρέχει πλήρη κάλυψη και επίσης, είναι σχεδιασμένο να πληροί τα κριτήρια υψηλής ανοχής και δεν περιορίζει τη δράση των μετεπεμβατικών προϊόντων φροντίδας της επιδερμίδας.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις το ιδανικό, καλυπτικό foundation, είναι το Toleriane Teint της Vichy.

Mε δείκτη προστασίας SPF 20, χωρίς άρωμα, το πλέον κατάλληλο και για την ξηρή επιδερμίδα του καλοκαιριού.

Το Toleriane Teint χαρίζει ομοιόμορφη κάλυψη, κρύβει τις ατέλειες και διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη. Αυτό δηλαδή που χρειαζόμαστε όλες αυτή την εποχή.
Με νέα εύπλαστη υφή και Υαλουρονικό οξύ, σε συνδυασμό με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, εξασφαλίζει αποτελεσματικότητα και ποιότητα στο μακιγιάζ που διαρκεί όλη την ημέρα.
Είναι διαθέσιμο σε 5 αποχρώσεις, για να βρεις αυτήν που ταιριάζει στην sunkissed επιδερμίδα που απέκτησες στις διακοπές.

Εκτός όμως από το foundation και το υπόλοιπο μακιγιάζ είναι σημαντικό να παραμένει αναλλοίωτο και στην θέση του για πολλές πολλές ώρες. Η Vichy προέβλεψε και για αυτό, με την σειρά μακιγιάζ Toleriane Teint να περιλαμβάνει ένα πλήθος προϊόντων που θα αναδείξουν φυσικά το πρόσωπο σου και το φθινόπωρο.

Mπρονζέ σκιές, πούδρες, ρουζ και κονσίλερ με τα πιο ευγενικά συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιείτε όλο τον χρόνο.

Το καλυπτικό make up θα βοηθήσει σε όλα τα προβλήματα της επιδερμίδας, προσφέροντας όχι μόνο ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα, αλλά και βοηθώντας να επανέλθει η αυτοπεποίθηση σου. Όσο για την διάθεση σου με τέτοια λάμψη και κάλυψη δεν χωράει αμφιβολία πως θα είναι ανεβασμένη στα ύψη και μετά τις διακοπές!