Chanel Cruise Show at New York, 2006/Ap Images
Chanel Cruise Show at New York, 2006/Ap Images
CHANEL

O οίκος Chanel ανακοινώνει την συλλογή Métiers d'art 2018/19 τον Δεκέμβριο στην Νέα Υόρκη 


Μετά τη Ρώμη, το Παρίσι και το Αμβούργο, o oίκος CHANEL είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η επόμενη συλλογή Métiers d'art 2018/19 θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη.

Ο Karl Lagerfeld επέλεξε να αποκαλύψει αυτή τη νέα συλλογή στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στις 4 Δεκεμβρίου 2018.

Από το 2002, η συλλογή Métiers d'art έχει γίνει ένα πολυαναμενόμενο ετήσιο γεγονός. Με κάθε συλλογή, η δημιουργική ιδιοφυΐα και το avant-gard όραμα του Karl Lagerfeld εμπνέουν τους Métiers d'art ateliers που μεγεθύνουν κάθε μία από τις δημιουργίες του.

Ως τεχνίτες του αδύνατου, σεζόν επί σεζόν επανεφευρίσκουν τόσο το παραδοσιακό όσο και το καινοτόμο savoir-faire, επιτυγχάνοντας αληθινούς άθλους τεχνικής πολυπλοκότητας.

Με τον Karl Lagerfeld, αυτές οι χειροτεχνίες έχουν αγκαλιάσει τον μοντέρνο χαρακτήρα και εξασφαλίζουν τη διάρκεια στο χρόνο, ενώ παράλληλα τροφοδοτούν την καλλιτεχνική τους κληρονομιά με μια όλο και καλύτερη αίσθηση δημιουργικότητας και τόλμης.

Κάθε χρόνο η συλλογή Métiers d'art φωτίζει έναν προορισμό που αγαπάει η CHANEL.

Το 1931, η Gabrielle Chanel επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Νέα Υόρκη -ένα μέρος όπου το επαναστατικό στιλ της αποθεώθηκε, όπως αποδεικνύεται από την υποστήριξη που δέχτηκε από τα Αμερικάνικα πολυκαταστήματα που έφεραν τις πρώτες δημιουργίες καπέλων της το 1912. Ο Karl Lagerfeld είναι επίσης έντονα δεμένος με την μεγαλούπολη της Αμερικής της οποίας την ενέργεια και το φως πάντα αγαπούσε και ήθελε να «συλλάβει».

Ο σχεδιαστής επέλεξε αυτή την πόλη ως φόντο για αρκετές από τις διαφημιστικές καμπάνιες της CHANEL. Τώρα, μετά τη συλλογή Métiers d'art «Παρίσι-Νέα Υόρκη» που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2005 στην μπουτίκ CHANEL στην 57η οδό και την Cruise συλλογή το 2006 κάτω από την εντυπωσιακή αψίδα του Grand Central Station, αυτό το Métiers d'art runway show θα είναι το τρίτο του οίκου στη Νέα Υόρκη.